free download 78 travel guides written by experts

SIVECO Romania recompenseaza studentii care manifesta interes pentru cercetarea stiintifica

Programul “Bursele de excelenta SIVECO” se desfasoara in acest an la Facultatea de Matematica-Informatica

SIVECO Romania  va acorda in acest an universitar burse de merit studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica (FMI) a Universitatii din Bucuresti care manifesta un interes special pentru cercetarea stiintifica. Programul “Bursele de excelenta SIVECO” consta in acordarea a doua burse, cate una pentru fiecare domeniu de licenta – Matematica, respectiv Informatica.

Radu Jugureanu, director departament eContent, la SIVECO Romania, a declarat: „Prin acest program, SIVECO Romania ii sprijina neconditionat pe tinerii care se implica in proiecte de cercetare. Ii sustinem si ii incurajam pentru ca societatea romaneasca are nevoie de inovatie, de modernizare, de calitate, de idei simple, dar valoroase”.

Bursa de excelenta SIVECO este o bursa privata, finantata de SIVECO Romania, pe durata unui an universitar (10 luni). Valoarea unei burse pentru anul universitar 2008-2009 este de 5000 RON (500 RON pe luna).

Termenul de trimitere pe email a cererilor de inscriere in competitie este 24 octombrie 2008, ora 20:00.

La competitia pentru obtinerea bursei poate participa orice student inscris in anul II sau III, studii de licenta, in anul universitar 2008-2009. Detinerea unei alte burse de stat nu reprezinta un impediment pentru inscrierea in aceasta competitie.

Pentru a se inscrie in competitie, studentii trebuie sa trimita o cerere pe email, la adresa radu@funinf.cs.unibuc.ro, insotita de un CV si de un eseu (de max. 2 pagini) in care sa fie evidentiate preocuparile si performantele stiintifice ale solicitantului. Juriul de acordare a burselor poate cere informatii suplimentare.

Cererile de bursa vor fi analizate de un juriu numit de SIVECO Romania. In procesul de selectie vor participa si reprezentanti ai FMI.

Criteriile de selectie includ, fara a se limita la ele, urmatoarele elemente:

·        Proiecte personale ale solicitantilor (lucrari stiintifice, aplicatii software etc), indiferent de stadiul in care se afla

·        Rezultate obtinute de solicitanti in concursuri studentesti

·        Notele obtinute de solicitanti la examene din facultate considerate relevante pentru acordarea bursei.

Pe baza cererilor trimise, juriul va selectiona o lista scurta de solicitanti. Acestia din urma vor participa la o discutie libera cu membrii juriului, in urma careia se vor desemna cei doi beneficiari ai burselor pe anul 2008-2009.

„Apreciem initiativa SIVECO prin care studentii sunt incurajati sa se indrepte catre inovatie  si excelenta”, a declarat conf. dr. Victor Tigoiu, decan al Facultatii de Matematica si Infomatica a Universitatii din Bucuresti.

Bucuresti, 21.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *