metalshow

Simfonia lupului de Marius Daniel Popescu

la Editura Humanitas

In urma cu cateva zile, Editura Humanitas a obtinut de la Editura Jose Corti drepturile de traducere in limba romana a deja celebrului roman La symphonie du loup de Marius Daniel Popescu.
La symphonie du loup, romanul de debut al lui Marius Daniel Popescu, a castigat la inceputul acestui an prestigiosul premiu "Robert Walser". Acest trofeu literar decernat din 1978 de catre municipalitatea orasului elvetian Biel/Bienne va fi inmanat in mod oficial scriitorului roman pe 12 aprilie.

Romanul Simfonia lupului este constituit din 146 de povestiri dezvoltate pe mai multe voci narative. Acestea se impletesc intr-o poveste autobiografica care ne poarta atat in Romania partidului unic, cat si in Elvetia actuala, traversand experienta mai multor generatii, culturi, spatii si epoci istorice.

La Institutul Francez este organizata astazi, 24 martie 2008, la ora 13.00 o intalnire cu autorul, la care participa Carmen Musat, Alexandru Musina, Lidia Bodea (director general al Editurii Humanitas), Doina Ioanid si Fanny Chartes. Moderatorul discutiilor va fi Ovidiu Simonca.

Bucuresti, 24.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *