Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Serie de evenimente de dezbatere și networking adresate pasionaților de sport și sportivilor amatori din România

Adrenallina Sports PR & more, prima agenție de PR dedicată comunicării sportive din România, a demarat seria de evenimente de dezbatere și networking adresate pasionaților de sport și sportivilor amatori din România. Primul eveniment din seria 2017 a avut loc zilele trecute iar subiectul principal a fost Pregatirea pentru sezonul competitional 2017, cu focus pe alergare.

S-au dezbatut aspecte legate de pregatirea sportiva, abordarea antrenamentelor, planificarea curselor din calendarul competitional dar și alimente recomandate pentru sustinerea efortului fizic – înainte, după antrenamente sau curse, sau în timpul acestora.


„Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă spre sport în România și asta e grozav. Ce e mai puțin grozav este că pe internet informația cu privire la modul corect de practicare a mișcării este haotică, și avem nevoie să ne strângem împreună și să dezbatem ce ne frământă și ce ne pasionează. Așa a pornit ideea acestor întâlniri. Avem nevoie să ascultăm mai mult profesioniștii și antrenorii și specialiștii din zona de sport din România și să povestim din experiențele noastre, ca sportivi amatori și oameni iubitori de sport. Ca să putem să facem sport pe termen lung, să fim sănătoși și să evităm accidentările.”, spune Roxana Lupu, sportiv de anduranță, Adrenallina Sports PR & more.

Accesul la evenimentele Adrenallina este liber pentru oricine este interesat de sport și mișcare, dar organizatorii au gândit aceste întâlniri și ca pe o ocazie de a sprijini pe cineva din comunitate, care are nevoie la un moment dat – astfel că acum s-au strâns donații pentru prietenul alergător Robert Cadar, care înfruntă o formă rară de cancer și are nevoie de orice sprijin financiar, pentru ședințele de radioterapie și recuperare.

În cadrul evenimentului s-au dezbătut aspecte legate de necesitatea tehnicii corecte în alergare și sprijinul unui antrenor, dar și despre susținerea alimentară corectă a efortului.

„O tehnică de alergare corectă economisește energie și crește și viteza de deplasare. Sunt mulți alergători care calcă pe călcâi sau pe vârf când aleargă, ceea ce nu e bine. Pe călcâi nu e indicat deoarece sunt șocuri pe care le resimte tot sistemul locomotor, genunchi, articulațiile…”, a spus Ștefan Oprina, antrenor atletism C.S. Locomotiva Bucuresti & Trupa lui Fane, alergator veteran cu multiple recorduri nationale.

“Într-un fel, fiecare dintre noi suntem în stare să facem un maraton: mai la pas, în 5, 6 ore, prin consumarea din rezervele de grăsime… până la urmă îl termini. Dar consecințele de sănătate ale unei evoluții prea rapide sunt nefaste, de aceea este important să ne pregătim etapizat și să ne alegem corect obiectivul.”, a spus Flabio Carmona, antrenor alergare & triatlon Seven Sport Club.

„Stilul alimentar sănătos trebuie să devină un stil de viață și să nu devină un chin. Dar trebuie să consumi alimente de bună calitate ca să susții efortul alergării. Generic vorbid, din punctul meu de vedere, când vorbim despre alergare, carbohidrații au un rol foarte important, atât cei simpli cât și cei complecși – orezul brun, cartoful dulce; poți să consumi paste integrale post antrenament, căci ai nevoie să refaci rezervele de glicogen consumate. După antrenament ai nevoie de o proteină care să fie destul de repede asimilată – carne, ouă, ca să refaci fibra musculară.”, a spus  Cristina Toma, nutriționist Fitness Scandinavia.

Din panelul de speakeri au făcut parte atât antrenori și alergători profesioniști, cât și sportivi amatori care s-au remarcat în competiții sportive:
Dani Florea, alergător montan amator
Ștefan Oprina, antrenor atletism C.S. Locomotiva București & Trupa lui Fane, alergător veteran cu multiple recorduri nationale
Flabio Carmona, antrenor alergare & triatlon Seven Sport Club
Cristina Toma, nutriționist Fitness Scandinavia
Antonia Maris, alergătoare fond, semifond, semi și maraton
Andrei Tale, alergător
Emanuel Trandafir, alergător profesionist, ambasador Isostar

Partenerii evenimentului au fost: Eisberg, Isostar, Victory Hangers, Sloop, Asociatia Bucharest Running Club, Fitness Scandinavia, Paul Sittner – specialist recuperare sportivă, hotel Marshall Garden.

Credit foto Andrei Becheru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *