Shadow

Scânteie în beznă

Stacy Willingham
Editura NEMIRA

Scânteie în beznă este un thriller psihologic complex, lansat în 2022, care aduce în atenție personaje interesante, bine construite, dar și obsesii, dramă, abuz și, peste toate, iubire și speranță.

Scânteie în beznă recenzie

Cum mergi mai departe când tatăl tău este condamnat la închisoare după ce este dovedit a fi criminal în serie?

Chloe Davis a încercat să facă față acestei încercări. Astăzi, douăzeci de ani mai târziu, este un terapeut apreciat, păstrează legătura cu fratele ei și pare că viața i se va schimba complet în bine, ținând cont că a găsit și un bărbat – Tanner – care o iubește și cu care se va căsători.

Pregătirile de nuntă sunt în toi. Totul merge relativ bine – relativ pentru că fratele lui Chloe are niște rezerve în privința logodnicului ei și a relației lor.

Dintr-o dată însă încep să dispară niște tinere.

Istoria pare a se repeta.

Dar tatăl ei nu putea fi autorul.

Trecutul nu îi dă pace lui Chloe și începe o investigație. Oare ce va descoperi? Sunt crimele noi legate de ea sau familia ei?

Și cine este făptașul?

Fără a dezvălui mai mult din subiectul cărții Scânteie în beznă, adaug că acest roman polițist este unul deja apreciat la nivel internațional, iar autoarea una care a reușit să creeze nu doar o poveste captivantă, ci și personaje variate și o atmosferă adaptată întâmplărilor. Stilul ei, aproape vizual, te face să îți poți imagina aievea acțiunea, ca și când ai urmări un film. Mai mult, relatarea faptelor, fiind realizată din perspectiva personajului principal, Chloe (persoana I singular), permite o introspecție psihologică fină, prezentarea gândurilor, a emoțiilor, a percepției asupra faptelor. Dozarea suspansului este bine realizată, iar Chloe este un personaj vulnerabil, în fața cititorilor, dezvăluirile din trecut (extrem de potrivit incluse în cadrul povestirii) adăugând detalii psihologice utile și conferind context pentru prezent.

„Stacy Willingham ne prezintă o poveste impecabil scrisă și o protagonistă a cărei vulnerabilitate ne va face să o îndrăgim imediat. Acesta este un roman de debut extraordinar de puternic, perfect pentru toți cei care vor să citească un thriller plin de suspans.“ Booklist

Scânteie în beznă este cu siguranță un roman care va fi pe placul iubitorilor de thrillere, un roman cu o poveste care te poate bântui ulterior, care te poate face mai puțin încrezător în cei din jur, dar unul care merită citit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *