free download 78 travel guides written by experts

Sanjeev Gupta urează bun venit în GFG Alliance echipei din America și promite o creștere semnificativă în urma achiziției de 320 de milioane de dolari

Ieri, 15 ianuarie, omul de afaceri Sanjeev Gupta a făcut o vizită în Illinois pentru a le ura bun venit celor peste 1.000 de oțelari în GFG Alliance, și a reiterat angajamentul de a face din Liberty Steel USA cel mai mare producător de sârmă în anul următor.

GFG Alliance are peste 15.000 de angajați în producția de metal, inginerie, energie, minerit, servicii financiare și imobiliare.

În cadrul unei vizite făcute la Peoria, la oțelăria din Illinois, în urma achiziției în această lună a Keystone Consolidated Industries (KCI) pentru 320 de milioane de dolari, domnul Gupta a promis o creștere semnificativă a producției fabricilor Liberty din SUA, precum și achiziția altor companii americane din domeniu.

Sanjeev Gupta, Președintele executiv al GFG
Sanjeev Gupta, Președintele executiv al GFG

Domnul Gupta a făcut public faptul că Liberty ia deja în considerare propunerea de a crește producția permisă de oțel lichid de la Peoria de la 800.000 la 1,1 milioane de tone pe an și, ca parte a strategiei GREENSTEEL, dorește să construiască o uzină pe gaz natural cu ciclu combinat în Peoria pentru a reduce la jumătate emisiile de carbon, a diminua costurile cu energia și a crește și mai mult producția cu ajutorul cuptorului electric cu arc (EAF) din cadrul uzinei.

În plus, a anunțat că Liberty își dorește să repornească al doilea cuptor electric cu arc de la Liberty Steel Georgetown, din Carolina de Sud, ceea ce ar duce la o capacitate de 500.000 de tone.

Liberty, care a intrat pe piața din SUA anul trecut, odată cu redeschiderea uzinei din Georgetown, își dorește să atingă o capacitate de producție GREENSTEEL de 5 milioane de tone pe an până la sfârșitul lui 2020.

Datorită achiziției KCI, capacitatea de topire a Liberty Steel a crescut la 1,8 milioane de tone pe an, iar uzinele importante de pe Coasta de Est și din centrul regiunii Midwest au o capacitate de laminare a sârmei de 1,5 milioane de tone, o valoare adăugată substanțială și peste 1.300 de angajați în Illinois, Ohio, Carolina de Sud, New Mexico, Texas, Georgia, Florida și New York.

În discursul ținut azi în timpul inaugurării de la Peoria în fața echipei de conducere, a muncitorilor și a reprezentanților societății civile, domnul Gupta, fondatorul GFG și președinte al consiliului de conducere, a declarat: „Această investiție este un mare vot de încredere în industria americană producătoare de oțel și în forța de muncă. Se dorește din ce în ce mai mult să se cumpere oțel produs în America și nu din importat, iar, datorită capacității noastre și a resurselor semnificative, putem să facem față cererii în creștere. SUA este cel mai mare exportator de fier vechi și cel mai mare importator de oțel din lume, așa că se poate produce fără îndoială mai mult oțel aici, din cantitatea de fier vechi de pe piața locală, și intenționăm să profităm de această oportunitate.”

A mai declarat că poziționarea uzinei din Peoria, în centrul celei mai mari zone de concentrare a fierului vechi din America Nord, a făcut-o cea mai de preț resursă în diseminarea strategiei naționale GREENSTEEL a companiei Liberty, care va presupune reciclarea a cel puțin 1 milion de tone de fier vechi în SUA doar în 2019, cu scopul de a atinge 5 milioane de tone în următorii 2 ani.

Chris Armstrong, director executiv al KCI, a declarat că aparteneța la Alianța GFG le va aduce multe beneficii clienților. „Operațiunile noastre vor beneficia acum de pe urma experienței, sprijinului și suportului unei afaceri globale care poate analiza și acționa pe plan local. De exemplu, mulți clienți fideli ai produselor din SUA ne-au cerut de mult timp sprijinul peste hotare, astfel că acum îi putem ajuta să ofere produsele noastre de top din SUA clienților acestora din toată lumea. De asemenea, ca parte din GFG, am putea să deservim clienții noștri datorită existenței mai multor fabrici producătoare de sârmă, asigurându-i că livrarea se va face în toate condițiile. Acest serviciu îmbunătățit oferit clienților, împreună cu o bază mai mare de cunoștințe și un suport operațional mai puternic, vor face uzinele noastre din SUA mai puternice și vor garanta locuri de muncă în viitor pentru muncitorii americani.
Darin LaHood, membru al Congresului, reprezentant al Statelor Unite pentru al 18lea district congresional al statului Illinois, a transmis un mesaj de susținere în cadrul evenimentului de inaugurare din Peoria. A afirmat: „Este încurajator să vedem o afacere globală ca Liberty care investește masiv în viitorul industriei americane de oțel și care își pune încrederea în orașul Peoria cu o renumită industrie producătoare și cu o forță de muncă înalt calificată. Dată fiind ambiția lui Sanjeev Gupta de a crește și a aduce plus valoare afacerilor sale, sunt încrezător că va lucra foarte bine cu echipa extraordinară din Illinois și în cadrul altor operațiuni din SUA ca să creeze o nouă eră a succesului pentru această inițiativă istorică.

Jim Ardis, primarul orașului Peoria, a spus: „Acest oraș are o istorie remarcabilă în producerea de oțel, care datează de peste 100 de ani și această investiție a GFG Alliance va aduce un viitor strălucit pentru industria de aici, garantând locuri de muncă pentru angajați și oferindu-le tinerilor șansa unei cariere promițătoare și formidabile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *