free download 78 travel guides written by experts

Salvatorii voluntari sunt pregatiti sa intervina, in caz de inundatii sau alte calamitati

oriunde in tara

In urma atentionarilor meteorologice cu privire la pericolul declansarii de furtuni si precipitatii care pot duce la inundatii spontane in diferite zone din tara, Asociaţia „BGS – Divizia Dezastre şi Calamităţi”, organism non-profit, având ca obiectiv salvarea de vieţi şi ajutorarea persoanelor aflate în situaţii de urgenţă (inundaţii, incendii, înzăpeziri, cutremure, dispariţii etc.), pune gratuit la dispoziţia autorităţilor şi comunităţilor locale, efectivele de salvatori si dotarile specifice.
 
 
Astfel, sunt pregatiti sa intervina in orice moment  70 de salvatori voluntari, instruiţi pentru a acţiona în situaţii de urgenţă, dintre  care 20 de scafandri complet echipaţi.

Tot pro-bono, Asociatia ”BGS Dezastre si Calamitati” asigura pentru interventii in situatii de necesitate, 5 unităţi ARTI – ambulanţe de resuscitare şi terapie intensivă ultra-dotate, de mare putere, care ajung şi în locuri greu accesibile, cu echipaje aferente formate din medic, asistent şi ambulanţier şi 10 echipaje de prim-ajutor, formate din medic şi asistent.

Salvatorii voluntari mai au in dotare, pentru a interveni eficient in cazul inundatiilor, 4 bărci de asalt cu motoare între 10 şi 40 CP, o şalupă cu motor de 90 CP, veste de salvare, staţii emisie-recepţie, corturi şi saci de dormit pentru 100 de persoane, rucsacuri, bucătărie de campanie, generator cu accesoriile necesare, truse medicale, tărgi, remorci.

Asociatia Non-profit ”BGS Dezastre si Calamitati”  a aparut in anul 2005, dupa ce mai multi angajati ai companieie de securitate BGS si ai Diviziei medicale BGS  au participat la operatiuni de salvare in judetul Timis, grav afectat la acea vreme de inundatii.

De atunci salvatorii voluntari ai BGS au participat la operatiuni de salvare in judetele Olt, Teleorman, Vrancea, Ialomita, Dolj; printre cele mai cunoscute actiuni ale voluntarilor BGS se numara salvarea a 250 de localnici din Barbulesti, Ialomita,  sau operatiunea ampla de salvare din localitatea Rast, judetul Dolj, localitati afectate de inundatii.

O alta actiune de salvare s-a consumat in ianuarie 2008, cand 10 voluntari BGS s-au deplasat in Bulgaria in masini de teren complet echipate, pentru a-i aduce acasa pe turistii romani  ramasi inzapeziti timp de mai multe zile in localitatea Bayala.

Salvatorii BGS au mai fost implicati in cautarea si gasirea unor persoane disparute, in special copii, un caz de notorietate fiind cel al baietelului Radu, disparut de trei zile din satul Chiliile si gasit in viata de catre voluntarii BGS.

La nivelul anului 2008 Asociatia ”BGS Dezastre si Calamitati” a derulat actiuni si proiecte de implicare sociala in valoare de 500.000 RON, bani ce au fost folositi pentru interventii ce au avut ca scop salvarea de vieti omenesti.

Bucuresti, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *