free download 78 travel guides written by experts

S-a incheiat cea de-a XIV-a editie a RoCS 2008!

IDG Romania a organizat in perioada 18-20 noiembrie cel mai important eveniment IT&C, B2B, RoCS 2008 (Romanian Computer Show). Ajuns deja la cea de-a XIV-a editie, evenimentul din acest an s-a desfasurat sub sloganul “The 9th Element” si a reunit conceptele si elementele cheie ce vor marca noile tendinte din industria IT&C si din modelele de business.

RoCS 2008 a insemnat o serie de conferinte dedicate tehnologiilor precum Virtualizare, Data Center, Data Security, Mobility, Interoperabilitate, BI, Web 2.0, celor mai importante verticale de business: e-Government, e-Health, HR, dar si meselor rotunde si dezbaterilor pe teme de mare actualitate, cum ar fi Green IT-ul.

IDG Romania pune la dispozitia publicului sau un set complet de prezentari online care au fost sustinute de cele mai importante nume ale industriei IT&C din Romania: Adobe, APC, Brother, CRIsoft, Dell, ESRI Romania, Gecad Net, IBM, ICI, Infoworld, Microsoft, Net Consulting, Omnilogic, Oracle, Orange, Redhat, Republika, Siveco, SMC, Softexpert Mobility, SoftNet, Symantec, Sun, Total Soft si Vmware. Pentru a consulta prezentarile, puteti accesa pagina oficiala a evenimentului: www.idg.ro/rocs2088.

Ca urmare a tradititei RoCS, la sfarsitul ultimei zi a marelui eveniment a avut loc Gala Premiilor de Excelenta, in care au fost apreciate cele mai bune proiecte si solutii din domeniul IT ale anului 2008.

Astfel, la categoria Sectorul financiar bancar, Oracle Romania si BCR au obtinut premiul pentru „Enable alternative channels operations for the clients of BCR through Oracle Multichannel Project implementation”, iar TotalSoft a primit premiul pentru Proiectul de outsourcing salarial de la BRD Group Societe Generale – Romania.

Urmatoarea categorie a apreciat proiectele de tip CSR unde Microsoft a obtinut premiul pentru parteneriatul destinat sigurantei copiilor in mediul online, iar Infoworld a fost premiata pentru campania „Citeste cu mine”. La aceeasi categorie, IBM Romania a fost desemnata cea mai inovativa companie de IT.

La categoria Investitia anului in IT, Omnilogic a primit premiul pentru lansarea primului Data Center de level 4, iar in cadrul categoriei Educatie, Dell Romania a fost premiata pentru proiectul de la Universitatea Alexandu Ioan Cuza din Iasi.

In cadrul categoriei Proiecte IT implementate in diferite ramuri economice, premiile au fost urmatoarele: Siveco Romania – pentru sistemul informatic implementat la APIA; ESRI Romania – pentru Portal GeoSpatial destinat integrarii datelor Ministerului Mediului in contextul INSPIRE; CRIsoft – pentru "Planificare de productie cu tehnici de inteligenta artificiala – proiect Valrom Bucuresti"; SOFTEXPERT Mobility – pentru implementarea solutiei MedEXPERT CRM la Antibiotice SA; Net Consulting – pentru proiectele realizate in administratia publica si GECAD NET a fost premiat pentru implementarea solutiei de colaborare organizationala pe platforma Microsoft.

La categoria IT Heroes, premiile au fost obtinute de catre Adrian Tranca, Director IT Pro TV si de compania ECO TIC pentru promovarea valorilor, protectia mediului si revalorificarea resurselor.

Premiul din categoria „De 15 ani impreuna” a mers la Crescendo. Iar premiile speciale au fost obtinute de catre Victor Macri (Special Media), partener PC World si Wizrom, Partener Computer World. Zoltan Somodi, Secretar de Stat MCTI si Daniel Gruia, Presedintele Autoritatii pentru Serviciile Societatii Informationale, au fost premiati pentru sustinerea viitoare a pietii IT din Romania.

Premiul pentru „jumatate” de cariera a mers la Doina Cojocaru, ex general manager General System.

Un alt premiu special a fost primit de catre Prof. Univ. Dr. Ing Doina Banciu pentru implicarea si promovarea proiectelor de cercetare europene si locale, iar Radu Crahmaliuc, Country Manager Brother International, Rep. Office Romania, a fost premiat pentru realizarea primului e-newsletter din domeniul IT – „Computer World e-newsletter – 10 ani.” 

RoCS 2008 a fost si in acest an un eveniment de referinta atat pentru participantii si vendorii din industria IT, cat si pentru organizatori. Ne-am bucurat de sprijinul: www.administratie.ro, Hotnews, IMM Romania, PCForum si ziarul Ziua.

Bucuresti, 24.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *