free download 78 travel guides written by experts

S-a dat startul in campania de primavara

„Milioane de oameni, milioane de copaci”! www.milioanedecopaci.ro
este platforma on-line de promovare a tuturor campaniilor naţionale sau locale de plantări

Ediţia a II-a mişcării naţionale de plantări prin voluntariat
„Milioane de oameni, milioane de copaci”, iniţiată de Fundaţia PRAIS, a înregistrat un record: s-au plantat până acum 1.331.941 de arbori şi plante (881.723 arbori şi 450.218 plante) prin efortul a 5.129 de voluntari şi angajaţi din 24 de companii şi instituţii bugetare. Programul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi Garda Naţională de Mediu, care sprijină activ acest proiect prin expertiză şi informare de specialitate la nivel local. Martie şi aprilie 2008 sunt lunile în care oriunde în ţară se pot planta copaci sau alte plante, atât intravilan cât şi extravilan, în zone care necesită refacerea mediului. Toate companiile, fundaţiile, organizaţiile, instituţiile bugetare sunt invitate să se înscrie direct pe site-ul www.milioanedecopaci.ro în mişcarea naţională de plantări şi în concursul acesteia.

“Specificul acestei mişcări naţionale este faptul că se constituie într-o platformă on-line de promovare
a tuturor companiilor, fundaţiilor, organizaţiilor, instituţiilor bugetare care se înscriu în concursul anual cu rezultatele acţiunilor de plantare din fiecare toamnă şi primăvară. Rezultatele cumulate ale fiecărui concurent se afişează automat în topul naţional aflat pe site-ul www.milioanedecopaci.ro. Pe data de 5 iunie 2008, Ziua Mondială a Mediului, în cadrul unui eveniment de marcă, în prezenţa partenerilor noştri instituţionali şi a unor înalte oficialităţi vom fi fericiţi să acordăm trofeele celei de a II-a ediţii
“Milioane de oameni, milioane de copaci”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Nou! Regulamentul concursului “Milioane de oameni, milioane de copaci” permite de la această ediţie înscrierea în concurs la două secţiuni: A – fundaţiile, instituţiile, companiile, organizaţiile care plantează prin voluntariat, B – organizaţiile sau instituţiile care folosesc fonduri de la bugetul de stat şi angajaţii lor în cadrul activităţilor curente de plantări.

Programul este recunoscut oficial de United Nation Environment Programme (UNEP) şi a fost nominalizat în 2007 la secţiunea programe CSR de mediu, de către International Public Relations Association (IPRA) în cadrul competiţiei sale internaţionale „IPRA Golden World Awards”.

Mişcarea naţională „Milioane de oameni, milioane de copaci” este posibilă datorită sprijinului deosebit acordat de URSUS Breweries – Membru Fondator şi de sponsorii principali: Lafarge România, PepsiAmericas, Lockheed Martin Maritime Systems & Sensors. Programul nu este susţinut din fonduri bugetare.

Ştiaţi că?

La nivel naţional, în cadrul primei ediţii a programului „Milioane de oameni, milioane de copaci”, s-au înscris: 114 companii, instituţii, organizaţii guvernamentale şi non-guvernamentale, care au plantat în numai 3 luni 147.332 copaci şi 96.513 plante prin acţiunile a 17.638 voluntari.

Pe data de 5 iunie 2008, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, partenerii, membrul fondator şi sponsorii vor acorda Trofeele „Milioane de oameni, Milioane de Copaci” şi Diplomele de Excelenţă pentru primii 3 clasaţi la fiecare categorie, precum şi Diplome de Merit pentru toate organizaţiile participante în program. Atât juriul cât şi organizatorii pot decide acordarea unor premii/menţiuni speciale: Cea Mai Activă Primărie, Şcoala Anului, Fundaţia Anului.

La prima ediţie, ceremonia de Premiere a avut loc la Palatul Parlamentului şi s-a bucurat de prezenţa unor înalte oficialităţi: Excelenţa Sa Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, Excelenţa Sa Domnul Attila Korodi, Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi Excelenţa Sa Domnul Donato Chiarini, Ambasador, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România din acel moment, care au decernat cele mai importante trofee.

Fundaţia PRAIS a fost înfiinţată în anul 2002 de către compania PRAIS Corporate Communications, pentru a contribui şi susţine dezvoltarea de proiecte CSR în domeniul educaţiei tinerei generaţii, protecţiei mediului şi sprijinirii culturii. În luna octombrie 2006 a fost lansat programul „Milioane de oameni, milioane de copaci” care se va desfăşura pe o perioadă de 5 ani.

PRAIS Corporate Communications este o companie de consultanţă în comunicare integrată şi relaţii publice, înfiinţată în anul 1996. Din portofoliu său de clienţi fac parte: Amway, Kraft Foods România, PepsiAmericas, Star Foods – PepsiCo, Lockheed Martin Maritime Systems & Sensors, URSUS Breweries – subsidiară a SABMiller plc, Philip Morris România, Danone PDPA România, Lafarge România, Smithfield Foods, Nestlé România, Asociaţia Română a Cafelei, Syngenta, UPC. În anul 1999, firma PRAIS Corporate Communications a primit recunoaşterea internaţională la Tokyo, când a fost premiată de către IPRA (International Public Relations Association), cu Premiul „IPRA Golden World Award” pentru cel mai bun program de responsabilitate socială şi „IPRA Grand Prize” pentru cel mai bun program de relaţii publice la toate categoriile.

Înscrie-te astăzi pe site-ul www.milioanedecopaci.ro!

Numele meu este numele tău. Sunt copacul tău!

Bucuresti, 12.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *