metalshow

Romanul Circul nostru va prezinta: de Lucian Dan Teodorovici a aparut in limba engleza

• Our Circus Presents… de Lucian Dan Teodorovici, publicat de prestigioasa editura americana Dalkey Archive Press • la aceeasi editura au aparut autori precum Antonio Lobo Antunes, Camilo Jose Cela, Louis-Ferdinand Celine, Gustave Flaubert, Max Frisch, Witold Gombrowicz, Aldous Huxley, Danilo Kis, Raymond Queneau, Rainer Maria Rilke, Andrzej Stasiuk, Gertrude Stein • Circul nostru va prezinta: va mai fi publicat in maghiara si italiana anul acesta

Romanul Circul nostru va prezinta: de Lucian Dan Teodorovici a aparut in limba engleza la editura americana Dalkey Archive, in traducerea lui Alistair Ian Blyth, cu titlul Our Circus Presents…. Autori precum Antonio Lobo Antunes, Michel Butor, Camilo Jose Cela, Louis-Ferdinand Celine, Gustave Flaubert, Max Frisch, Carlos Fuentes, Witold Gombrowicz, Aldous Huxley, Danilo Kis, George Konrad, Raymond Queneau, Rainer Maria Rilke, Nathalie Sarraute, Andrzej Stasiuk, Gertrude Stein, Dumitru Tepeneag se afla in portofoliul prestigioasei edituri americane.
Traducerea a aparut cu sprijinul Institutului Cultural Roman prin Translation and Publication Support Program (TPSP).

Cartea va fi publicata, anul acesta, si in limba maghiara la L’Harmattan Konyvkiado, in traducerea Susanei Nagy. Un fragment in limba maghiara a fost prezentat in cadrul Festivalului International al Cartii de la Budapesta, editia 2009. De asemenea, romanul va fi publicat in limba italiana la Editura Zonza Media Group, in traducerea Ilenei Maria Pop.

Circul nostru va prezinta: este prima carte a lui Lucian Dan Teodorovici aparuta la Editura Polirom (colectia „Ego”, 2002; editia a II-a, colectia „Ego. Proza”, 2007). Romanul afiseaza o conceptie arhicunoscuta despre lume, insa regia spectacolului e cu totul diferita, originala. Autorului ii revine postura de iluzionist principal, asumindu-si un rol parodic, tocmai pentru a-si putea strecura la momentul potrivit adevaratul numar de senzatie: existenta absurda din care facem cu totii parte. 

Au urmat: Atunci i-am ars doua palme (Polirom, 2004) si Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor printre noi (editia a II-a revazuta si adaugita, Polirom, 2005). Volumul de povestiri Atunci i-am ars doua palme a aparut recent in limba germana la Pop Verlag, in traducerea lui Edith Konradt, si a fost lansata la Tirgul de Carte de la Frankfurt (17 octombrie 2009).

Anul acesta, Lucian Dan Teodorovici a publicat volumul Celelalte povesti de dragoste, 11 texte care pot functiona atit ca proze de sine-statatoare, cit si ca niste secvente ale unui roman a carui tema centrala este ratarea dragostei. Volumul a fost foarte bine receptat de media culturala.

Lucian Dan Teodorovici este coordonator al colectiei „Ego. Proza” a Editurii Polirom si senior-editor al saptaminalului Suplimentul de cultura, Iasi. Intre 2002 si 2006, a fost redactor-sef al Editurii Polirom.

A colaborat cu proza, teatru, articole la diverse publicatii din tara si strainatate. Prezent in texte in mai multe antologii de proza din tara si din strainatate.

A fost, timp de sapte sezoane (2005-2008), coscenarist al serialului TV Animat Planet Show, difuzat de Antena 1. A scris scenariul lungmetrajului cinematografic dupa romanul Circul nostru va prezinta:. De asemenea, este scenarist al lungmetrajului cinematografic Sint o baba comunista!, dupa romanul omonim semnat de Dan Lungu, al scurtmetrajelor Bomboane de ciocolata, O zi buna si Dupa giste si al documentarului Utopia obligatorie, toate premiate si finantate de Centrul National al Cinematografiei din Romania.

Coautor, impreuna cu Florin Lazarescu si Dan Lungu, al volumului de povestiri Pas question de Dracula, Editions Non Lieu, Paris, 2007.

Coordonator, impreuna cu Dan Lungu, al volumului Strada Revolutiei nr. 89, recent aparut in colectia „Ego-grafii” de la Editura Polirom.

Bucuresti, 02.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *