free download 78 travel guides written by experts

Romania asteapta alaturi de celelalte tari membre ale UE

prezentarea noului cadru de reglementare in comunicatii

"In ziua de 13 noiembrie 2007, la Bruxelles, va avea loc prezentarea propunerilor legislative pentru noul cadru de reglementare european in domeniul comunicatiilor electronice, care vor reflecta pozitia unitara a Comisiei Europene asupra reglementarii acestui domeniu, unde asigurarea concurentei efective ramane misiunea fundamentala a autoritatilor de reglementare si, totodata, provocarea fundamentala intr-un mediu tehnologic marcat de evolutii spectaculoase", a anuntat astazi Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, in deschiderea conferintei "International Broadband Communications – the 3rd Wave". Presedintele ANRCTI a declarat ca, in contextul ultimei intalniri cu reglementatorii din Uniunea Europeana, Viviane Reding a precizat ca noul cadru de reglementare va face trecerea catre o noua etapa de constructie a pietei comune europene, propunand infiintarea unei autoritati europene a sectorului comunicatiilor electronice, care va lucra in stransa legatura cu Comisia si cu autoritatile de reglementare nationale. De asemenea, alte noutati le constituie revizuirea listei pietelor considerate relevante pentru reglementare la nivel european, introducerea unui remediu nou in "arsenalul" autoritatilor de reglementare – separarea functionala, reforma managementului spectrului de frecvente prin introducerea unui plus de flexibilitate si cresterea nivelului de protectie de care se bucura utilizatorii serviciilor de comunicatii.

"Anul 2007 a insemnat pentru institutia noastra un sir de transformari structurale, menite a transforma ANRCTI intr-un punct unic de contact pentru companiile de pe piata de comunicatii electronice si IT. Ne-am straduit pe toata durata acestui proces sa mentinem aceleasi standarde inalte de calitate in activitatea noastra si sa continuam sa fim pentru cetateni, pentru actorii din piata, precum si pentru partenerii nostri din institutiile nationale si europene un interlocutor de calibru, un arbitru echidistant si un resort important in constructia si in punerea in aplicare a cadrului de reglementare national si european" a adaugat Dan Georgescu.

Pentru indeplinirea programului de guvernare 2004-2008, in data de 29 decembrie 2006 a fost infiintata Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii. In aprilie 2007, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) s-a desfiintat, ANRCTI preluand bugetul, sursele de finantare, personalul, drepturile si obligatiile fostului IGCTI. O noua schimbare a survenit la inceputul lunii octombrie, cand Camera Deputatilor a aprobat Legea pentru aprobarea cu modificari si completari a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.134/2006 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Conform noilor prevederi, ANRCTI trece in subordinea Parlamentului Romaniei.

"The International Broadband Communications Conference" este un eveniment anual, care a debutat in anul 2002 si care reuneste reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai Parlamentului, operatori si furnizori de servicii de comunicatii electronice din Romania, Europa, Asia si Statele Unite ale Americii.

Bucuresti, 23.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *