metalshow

Prototipul Mazda Hakaze va fi lansat in spatiul virtual Second Life

Mazda Hakaze, cel mai recent prototip lansat de Mazda va putea fi condus in curand pe soselele Insulei Nagare, amenajata in spatiul virtual Second LifeTM. Mazda Motor Europe te invita sa iei parte la distractie.

Prototipul Hakaze reprezinta expresia unui nou limbaj in design, denumit Nagare. “Nagare inseamna miscare, energie si frumusete, inseamna conexiune, iar Second Life reprezinta una dintre cele mai interesante platforme interactive ale Internet-ului ”, sustine Laurens van den Acker, director al Departamentului de Design Mazda. “Ne place foarte mult ideea de a oferi oamenilor sansa sa conduca in realitatea virtuala cel mai nou prototip realizat de noi”.

In 2003, compania americana LindenLab a creat Second Life, un continent virtual  3D care are in prezent aproximativ 3 milioane de “locuitori” din intreaga lume. Este una dintre cele mai dinamice  “tari” virtuale, gazduind in fiecare moment aproximativ 15.000 de utilizatori. Mai multe detalii pot fi aflate accesand
www.secondlife.com.

Creat  de catre Laurens van den Acker, la centrul de Design Mazda de langa Frankfurt, Germania, Hakaze este al treilea prototip lansat de Mazda in acest sezon, dupa Nagare (prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles in noiembrie 2006) si Ryuga (lansat luna trecuta la Salonul Auto de la Detroit).

“Mazda Hakaze si Second Life se potrivesc perfect.”, spune Peter Birtwhistle, designer in cadrul Departamentului de Design al Mazda Motor Europe. “Hakaze este un vehicul modern, tip crossover compact, care ofera senzatiile unui
roadster, iar insula Nagare va fi un loc ideal pentru ca oamenii sa poata conduce virtual acest prototip, comunicand in acelasi timp intre ei si bucurandu-se de surprizele care ii asteapta.”

Bucuresti, 6.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *