Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Promovarea Excelenței Ospitalității Turistice prin OMD

În noua Lege a Turismului, adoptată în luna septembrie 2019, Organizațiile de Management ale Destinației Turistice (OMD) ocupă rolul central privind promovarea și marketingul, mai ales electronic, la nivel internațional, pentru toate zonele cu potențial turistic, de diverse tipuri, din România.

În Lege se prevede ca fiecare OMD să aibă o structură mixtă, obligatoriu în baza unui parteneriat public-privat (PPP): 50% primărie / consiliul județean; 50% mediul privat – operatori turistici, furnizori, distribuitori, etc. Taxa de promovare turistică va fi, de acum înainte, încasată de către OMD-uri, iar deciziile referitoare la utilizarea acesteia trebuie să fie bazate pe strategiile adoptate și votate în cadrul Adunării Generale OMD.

În data de 27 noiembrie 2019, în parteneriat și la sediul Agenției pentru Eficiență Energetică și Protecția Mediului din București, Centrul Dunăre – Marea Neagră ”HENRI NEGRESCO” (fondat de EUROLINK-Casa Europei) împreună cu Reprezentanța Centrului Internațional de Excelență a Destinațiilor (CED) organizează Sesiunea de Informare, Networking și Training ”Promovarea Excelenței Ospitalității Turistice prin OMD”. Sunt așteptați în special liderii, managerii, consultanții și experții din domeniul Industriei Ospitalității, dar evident și alți specialiști din administrația publică și din ONG-uri sau centre de promovare turistică din întreaga țară.

Scopul Sesiunii îl constituie ghidajul și susținerea celor interesați din domeniul industriei ospitalității privind parcurgerea pașilor-cheie care să conducă nu doar la fondarea OMD-urilor, ci și la consilierea, instruirea și acordarea întregului sprijin aferent necesar constituirii unor adevărate destinații de ospitalitate coerente, vizibile și atractive, inclusiv în vederea omologării lor și a celorlalte obiective hoteliere la programul ”Rutele Culturale Europene”, în care și România deține 7 zone atractive cu potențial de valorificare sporit.

OMD

Temele Sesiunii sunt:
• Prezentarea cadrului și stimulentelor la nivel internațional și național referitoare la OMD
• Rolul și importanța jucată de OMD pentru redactarea și activarea strategiilor și a planurilor de acțiune zonale, în special îndreptate spre turiștii / vizitatorii străini
• Antrenarea și stimularea competențelor și abilităților echipelor ce asigură managementul OMD-urilor
• Ghidaj preliminar privind parcursul constituirii, activării și promovării OMD-urilor în rândul stakeholderilor din sectorul public, mediul de afaceri și al societății civile
• Pașii necesari de urmat de la redactarea strategiei până la înregistrarea OMD, inclusiv cu sprijinul CED.

Beneficii principale pentru participanți:
• Vor dobândi informațiile de bază pentru a se putea implica în constituirea viitoarelor OMD
• Vor putea avea acces la informare și consiliere privind alte inițiative, acțiuni și evenimente care vizează activitatea și dezvoltarea OMD-urilor la nivelul Regiunii Dunării, european și internațional
• Se vor bucura de condiții privilegiate (cu discount), atât ca organizații, cât și ca persoane private, la componentele de formare și perfecționare, ca de exemplu la cursul pentru Promotori sau Experți OMD al CIO-SUERD ”Jean Bart”
• Primirea unui mini tool-kit (în format electronic) pentru facilitarea participării în OMD
• Primirea unei Diplome de Participare sub egida CIO-SUERD ”Jean Bart”, proiect fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română, precum și a Reprezentanței Centrului Internațional de Excelență a Destinațiilor

Detalii tehnice și administrative

Acest tip de sesiuni au loc live (cu prezență fizică) în parteneriat și la sediul Agenției pentru Eficiență Energetică și Protecția Mediului (AEEPM), care a coordonat numeroase proiecte cu finanțare UE și europeană, în variate domenii de relevanță asupra dezvoltării durabile și sustenabile, inovării și bunei guvernanțe.

Data evenimentului: 27 noiembrie 2019 (orele 14.00-17.00). Locația: Sala de Consiliu AEEPM (B-dul Nicolae Balcescu, nr 17-19, et. 1, București).

Înscrierile se fac în baza completării și transmiterii Formularului de Înscriere de pe siteul http://ciosuerd.houseofeurope.ro/centrul-negresco, conform principiului „Primul venit-primul servit”, pentru o grupă de maxim 20 persoane. Termen-limită: 20 noiembrie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *