metalshow

Programul educațional de combatere a sedentarismului, Sănătate prin Aqua Gym, se încheie pe 15 septembrie

Duminică, 15 septembrie 2019, se încheie ediția a 2-a a proiectului ”Sănătate prin Aqua Gym”, un program educațional lansat in 2018 cu scopul de a educa publicul larg în ceea ce privește beneficiile pe care le aduce gimnastica acvatică în viața sănătoasă a adulților și copiilor.

Ediția a 2-a a proiectului a debutat joi, 11 iulie 2019, de la ora 14.30, la The President Pool And Lounge, Bd. Lacul Tei, nr. 145 și a inclus atât antrenamente periodice de gimnastică acvatică, cât și materiale informative despre beneficiile și transformările aduse în organism de practicarea cu regularitate a ședințelor de aqua gym.

La activitățile desfășurate în cadrul proiectului au participat iubitori ai sportului, părinți, copii peste 14 ani, abonați ai The President Pool & Lounge, clienți și public larg.

”Finalizăm o nouă ediție a programului educațional ”Sănătate prin Aqua Gym” lansat în 2018 și ne bucurăm să constatăm interesul crescut de care se bucură în rândul iubitorilor de mișcare. Aqua Gym este un sport complex, care lucrează absolut toate grupele musculare, fiind potrivit deopotrivă barbaților și femeilor, indiferent de vârstă, inclusiv femeilor insarcinate și copiilor. Iar beneficiile aduse de ședințele de gimnastică acvatică sunt neprețuite: exercițiile de aerobic în apă sunt mult mai ușor de efectuat decât cele clasice, articulațiile și tendoanele fiind complet protejate, pune în funcțiune toți mușchii corpului și relaxează atât corpul, cât și mintea. Cu alte cuvinte, participând la ședințele de aqua gym te relaxezi în timp ce faci o activitate benefică pentru organism. Din aceste motive, chiar dacă venirea tomanei ne determină să încheiem această ediție a proiectului, ne vom strădui să continuăm proiectul și în viitorul sezon estival”, a declarat Corin Romanescu, Owner al Centrului de Evenimente The President.

afis Aqua Gym 2019

Proiectul de educare și promovare a sănătății prin mișcare cu titlul ”Sănătate prin aqua gym” a fost lansat în 2018 sub forma unui program pilot desfasurat timp de 1 lună, în perioada 14 august – 15 septembrie 2018. Ediția 2019 a programului educațional s-a desfășurat timp de 2 luni, în perioada 11 iulie – 15 septembrie 2019, la The President Pool & Lounge.

În 2019, proiectul „Sănătate prin aqua gym” a fost sprijinit de 14 parteneri media: ACCMediaChannel, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, DacicCool, Fashion8, IQool, Mujer, PRwave, Restocracy, Restaurante-Bucuresti.ro, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.

Sănătate prin aqua gym

Despre Corin Romanescu

Owner al Centrului de Evenimente The President și al Business Center The President, Corin Romanescu este un antreprenor cu peste 20 de ani experiență de leadership. Este Președinte al Asociației pentru Combaterea Sărăciei și Afecțiunilor Umane și Absolvent al UTCB – Universitatea Tehnică de Construcții București.

În ultimii ani Corin Romanescu s-a implicat în activități de leadership, inițiind derularea unor programe educaționale, sociale și culturale, pentru sprijinirea tinerei generații de profesioniști, precum Centrul de Educație Practică în Organizarea Evenimentelor Private – CEPOEP. În 2018, a inițiat proiectul ”Sănătate prin aqua gym”, un program ce pune accentul pe o problema curentă a societății moderne: sedentarismul, alături de proiectul ”Vinum Et Carmina”, un program educațional axat pe sprijinirea culturii românești.

Despre The President Pool & Lounge

Situat pe malul Lacului Tei și înconjurat de vegetația parcului cu același nume, The President Pool & Lounge face parte din Centrul de Evenimente The President, un complex special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni.

Grupul dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, între orele 10-24 si de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate între 60 si 150 de persoane, salonul Milano cu o capacitate între 100 și 200 de persoane, salonul Verona cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența-Verona cu o capacitate între 401 și 800 de persoane, alături de o terasă cu o capacitate de 600 de persoane (Terasa Venetia) și o piscină cu o capacitate de 300 de persoane (The President Pool & Lounge) deschisă în perioada mai – septembrie.

Aqua Gym – sport și distracție combinate

Chiar dacă vara s-a terminat, vremea încă este suficient de caldă pentru a ne îmbia să ne petrecem timpul liber la piscină. Hai să îmbinăm utilul cu plăcutul și să profităm de ședințele de aqua gym! Iar dacă ai auzit despre acest sport și nu știi dacă ți se potrivește, află din articolul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului!

1. Aquagym, adică gimnastica în apă, este un program complex care pune in functiune toți mușchii corpului și relaxează atât corpul, cât și mintea.
2. Datorită apei în care sunt realizate, mișcările de gimnastică acvatică nu suprasolicită articulațiile evitând riscul unor traume neplăcute. Apa amortizeaza socurile, tendoanele si articulatiile fiind astfel protejate.
3. Elimină durerile de spate deoarece revigorează mușchii fără a supune spatele unui stres suplimentar. Combinate intr-un mod inteligent si placut, exercitiile aqua ajuta la ameliorarea artrozei, spondilozei cervicale, lombare si dorsale, durerilor post si pre-operatorii, circulatiei sangvine si a reumatismului degenerativ.
4. Combină exercițiile simple cu muzica, săriturile și exercițiile distractive, creând o stare de bună dispoziție; în egală măsură, apa în care sunt efectuate exercițiile are un efect relaxant asupra stării de spirit, ameliorând stresul.
5. Datorită presiunii apei, îmbunătățește circulația sangvină, eliminând senzația de picioare grele, varice, retenția de apă, tensiunea arterială și reglează nivelul de zahăr din sânge
6. Dezvoltă întregul organism în mod armonios, eliminând celulita și toxinele din organism, în timp ce tonifică musculatura, antrenand toate grupele de mușchi.
7. Exercițiile efectuate în apă solicită corpul mai mult și îl determină să consume mai multă energie, datorită rezistenței apei, de aceea, în funcție de intensitatea programului de aqua gym se consumă între 200-500 de calorii în cadrul unei singure ședințe.
8. Aqua Gym nu are restricții de vârstă, acest sport putând fi practicat deopotrivă de adulți și copii, bărbați și femei, tineri și vârstnici.
9. Elimină kilogramele în plus și ajută la atingerea greutății dorite datorită intensității exercițiilor fizice asupra întregului organism.
10. Unul dintre cele mai importante beneficii oferit de antrenamentele de Aqua Gym îl constituie hidromasajul. Eliminarea kilogramelor in plus, arderea caloriilor si remodelarea corporala sunt completate de efectul de masaj la nivelul intregului corp datorat contactului cu apa.

Material realizat de Corin Romanescu, Owner al Centrului de Evenimente The President, în cadrul programului educațional ”Sănătate prin Aqua Gym”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *