Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Primii copii pe taramul ciocolatei la

Atelierul de ciocolata ChocoArt – Silvian

Atelierul ChocoArt s-a deschis oficial pentru public, primind pe taramul ciocolatei primii copii si realizand initierea in arta ciocolatei a primilor mici maestri ciocolatieri. In ziua deschiderii zeci de copii si adulti au trecut pragul primului Atelier de Ciocolata din Europa de SE.
Incepand cu 20 august 2008, ChocoArt este deschis publicului, zilnic intre orele 12:00 si 18:00 – programul  fiind valabil  pana la 10 septembrie 2008. Din toamna Atelierul de Ciocolata va avea un nou program, permanent, existand totodata posibilitatea realizarii de programari pentru grupuri – inclusiv in afara programului afisat pe website-ul www.chocoart.ro.

Orele de curs au inceput la fix si dureaza 45 de minute, timp in care micii ciocolatieri au avut ocazia sa asiste la o scurta introducere in istoria ciocolatei, sa se joace si sa deseneze cu ciocolata topita si sa creeze propriile opere, pe care la plecare le-au putut lua cu ei acasa. De asemenea, fiecare "cursant" a primit, la sfarsitul orei de "introducere pe taramul ciocolatei", o diploma care atesta absolvirea cursului si calificarea de "junior maestru" in arta ciocolatei.

ChocoArt pune la dispozitia publicului pachete adaptate in functie de varsta, precum si servicii de fotografiere cu atractiile atelierului. Pachetul "Grupa mica" – se adreseaza copiilor si include boneta de cofetar, sortulet de cofetar, ciocolata pentru degustat, ciocolata module pentru montat, un desert si o bautura racoritoare, la un cost de 15 lei. Pachetul "Grupa mare" costa 20 de lei si include o degustare de placinte, desert si ciocolata cu vin rosu, precum si o degustare  de vin alb dulce.

Atelierul se adreseaza in primul rand copiilor, aceasta adresabilitate fiind si elementul care confera unicitate acestui proiect. Potrivit lui Jean-Francois Arnaud – Directorul tehnic al scolii Nationale
Superioare de Patiserie, Cofetarie, Ciocolaterie si Preparare a inghetatei din Franta – prezent la evenimentul de lansare si consilier in cadrul proiectului, mai exista in lume initiative asemanatoare – ateliere de ciocolata destinate casnicelor si specialistilor cofetari – dar fara a pune accent pe copii.

„Pe langa copii, ne adresam si persoanelor de toate varstele, care vor sa "guste" o experienta inedita, ideea centrala a proiectului fiind aceea de implicare – la ChocoArt nu vei fi doar un spectator, ci vei participa direct la transformarea ciocolatei in lucrari de arta”, a explicat Silvian Miron, initiatorul primului Atelier de Ciocolata din Europa de SE.

Vizitatorii, adulti si copii, vor putea sa experimenteze toate aceste senzatii intr-un spatiu special amenajat si rezervat acestui scop in noua cladire Silvian de pe Bld. I.G. Duca, nr. 73 din Constanta, zona Casa de Cultura. in cadrul cursurilor ChocoArt, copiii vor fi initiati in tainele creatiilor de ciocolata si de Miruna, "asistenta lui Silvian" in varsta de numai 7  ani, care se recomanda ca fiind  avand rolul de a lega si mai mult prietenia dintre copii si ChocoArt.

In costul taxei de intrare vor fi incluse toate facilitatile pe care ChocoArt le poate oferi publicului, demonstratii live de Arta din ciocolata realizate de Silvian Miron chiar in fata publicului – precum si lectii pentru cei interesati, specialisti in arta modelarii ciocolatei explicand cum se realizeaza procedeele de turnare, modelare si sculptare a ciocolatei.

"ChocoArt va incerca sa atraga cat mai multi dintre turistii romani si straini ce viziteaza litoralul romanesc. Totusi, daca vorbim despre ce sper sa realizam in cadrul proiectului ChocoArt as evidentia doua aspecte foarte importante – un spatiu relaxat, unde copiii sa dea frau liber imaginatiei si sa creeze, fapt ce le permite sa interactioneze si sa socializeze; si de ce nu, putem privi Atelierul de Ciocolata de la Constanta si ca o scoala pentru mici talente pe care le pot forma si educa in arta ciocolatei", a mai precizat Silvian Miron.

Constanta, 22 august 2008

{mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.