free download 78 travel guides written by experts

„Prietena mea genială” – din pagină pe ecran

Încă din 2011, de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în aşa-numita „Febră Ferrante”.

Este considerată una dintre autoarele contemporane cele mai convingătoare, o scriitoare genială, o stilistă desăvârşită, cu o intuiție artistică ieşită din comun, care a câştigat admirația mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – şi a unor critici importanți: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc. Dar, fără îndoială, primirea cea mai călduroasă a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce vorbeşte într-un stil plin de frumusețe şi forță despre sentimentul de apartenență la un loc, despre relațiile umane, dragoste, familie şi prietenie.

La Editura Pandora M au apărut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă şi cei ce rămân şi Povestea fetiței pierdute, romanele Fiica ascunsă, Iubire amară şi Zilele abandonului, precum şi cartea pentru copii Noaptea pe plajă.

Prietena mea geniala

După zece milioane de cărți vândute în 40 de țări ale lumii care au reușit să păstreze misterul identității autoarei Elena Ferrante, începând din luna noiembrie, Lila și Elena au chipul a două actrițe-copil. Este sublimul paradox cu care Prietena mea genială intră într-o nouă dimensiune. Tetralogia Napolitană s-a transformat într-o serie tv în opt episoade. Castingul a durat opt luni și la el au participat 9000 de persoane, dintre care au fost alese protagonistele perioadei copilăriei, întruchipate de Ludovica Nasti și Elisa Del Genio, debutante, două fete de 12 ani din provincia Napoli. De la distanță, din umbra în care a ales să își trăiască postura de scriitoare, Elena Ferrante a urmărit procesul de alegere a actrițelor și de scriere a scenariului, încredințat unor talente speciale: Laura Paolucci, Francesco Piccolo și Saverio Costanzo, care este, totodată, și regizorul filmului, produs de HBO&Rai Fiction și Timvision. Vocea din off este a actriței Alba Rohrwacher.

În România, serialul este difuzat începând din 19 noiembrie pe HBO și HBO GO, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20.00.

Ediția tie-in a primului volum din Tetralogia Napolitană poate fi acum achiziționată de pe site-ul Editurii Pandora M.

Prietena mea genială
Elena Ferrante
Ediție tie-in
Traducere din italiană de Cerasela Barbone
Colecția Literary Fiction
Titlul original: L’amica geniale
ISBN: 978-606-978-203-3
Nr. pagini: 336
Format: 130×200 mm
Preț: 35 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *