bucharest tech week 2021

Premianții concursului MDRAPFE „Proiecte de 10 la 10 ani în UE” vor vizita, în vacanță, instituțiile europene de la Bruxelles

MDRAPFE a inițiat, în luna mai, cu ocazia Zilei Europei 2017, competiția „Proiecte de 10 la 10 ani în Uniunea Europeană”, dedicată creativității, la care s-au înscris studenți de la diverse facultăți.

Sarcina lor a fost să exprime, în propria viziune, ideile care reflectă contribuția Uniunii Europene la dezvoltarea României și, totodată, viitorul comun european.

Demersul MDRAPFE s-a înscris în campania lansată de Comisia Europeană, „Europe in My Region”, la nivel național aceasta fiind parte a unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

mfe-logo
Câștigătorii concursului sunt:
–    Ştefana Chelaru la secțiunea „Artele spectacolului şi artele vizuale” cu proiectul „Tradiţie”. Ștefana a creat o ținută vestimentară care să reflecte păstrarea tradiţiilor naționale și integrarea lor în cultura eropeană;
–    Cristian George Preda la secțiunea „Design şi arhitectură” cu proiectul „10 pentru o Românie curată și sănătoasă”. Lucrarea de design grafic a lui Cristian vorbește despre impactul pe care aderarea țării noastre la UE l-a avut și îl are asupra protecției mediului;
–    Elena Mădălina Gârbea la secțiunea „Media şi comunicare audiovizuală”, cu animația „Evoluție”. Elena a ilustrat ideea echilibrului între om, natură și urbanizare, în contextul progresului individual și social;
–    Diana Cristina Pavel la secțiunea „Patrimoniu cultural” cu reportajul „Parcuri realizate cu fonduri europene”. Diana a realizat un colaj de imagini al câtorva parcuri realizate din fonduri europene.
–    Alexandru Gavrilovici la secțiunea „Software” pentru site-ul web „#europe10” – o transpunere a temei România, 10 ani în Uniune Europeană.

Premiile oferite celor cinci studenți constau într-un circuit de trei zile al instituțiilor europene de la Bruxelles, ce va fi organizat în vacanța de vară.

Juriul concursului a fost format din personalități din mediul academic, precum prof. univ. dr. Petru Lucaci (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti), arh. asistent univ. Robert Zotescu (Facultatea de Arhitectură Ion Mincu), prof. Sorin Psatta (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării Universitatea București), Răzvan Pirjol (președintele Bucharest Tourism Board) și conf. dr. Dan Tudose (Universitatea Politehnică din București).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *