free download 78 travel guides written by experts

Pozitia Asociatiei „Cutu, cutu” fata de cazul femeii muscate

Inchisoare pentru directorul ASPA
Cainii ADP sector 5, eutanasiati
Cainii ADP inlocuiti cu alti caini
Acuze fara dovezi la adresa ONG-urilor
2400 caini sterilizati, 5.246.400 evitati
Oare ne permitem luxul sa lasam unii caini nesterilizati (neasumati)?
"Semnezi, ti-l sterilizez. Nu? Pa!"

CE ALEGEM INTRE 2 RELE? PE CEL MAI MIC

Orice om responsabil de soarta lui si a semenilor sai are de ales intre doua rele: sa lase cainele la bloc sa se impuieze (si el si puii lui sa dea nastere la 4372 de caini in scurt timp, care ar forma haite si ar musca) sau sa-si asume raspunderea pentru el, si sa fie sterilizat, vaccinat intirabic si reintors la bloc! (Un adapost pentru toti cainii nu se poate construi).

CALOMNII

In ultimul timp directorul ASPA, a lansat calomnii si minciuni referitoare la Asociatia “Cutu, cutu”, dorind sa se razbune pentru pozitia clara, oficiala si publica, referitor la ineficienta conducerii ASPA (ineficienta care nu duce decat la inmultirea cainilor fara stapan: nu sterilizeaza, nu da in adoptie, nu strange cainii agresivi, nu face recensamant, nu colaboreaza).
Dumnealui nu poate sa dovedeasca acuzatiile la adresa asociatiei, si il vom da in judecata.

2400 CAINI STERILIZATI, 5.246.400 EVITATI

Asociatia “Cutu, cutu” a contribuit la sterilizarea a cei mai multi caini, 2400 de caini sterilizati in 8 luni, determinand hingherii sa actioneze model si sa sterilizeze in ritm record, cum niciodata nu au mai facut-o. Daca o femela da nastere la 4372 de alti caini in 7 generatii, si daca jumatate din cainii sterilizati erau femele, inseamna ca noi am scutit orasul de nasterea a 5.246.400 de caini (5 milioane de caini, care ar fi muscat oamenii!).

TAPI ISPASITORI

Hingherii nu sterilizeaza nici un caine daca cineva nu isi asuma raspunderea pentru el. Ei au nevoie in primul rand DE UN TAP ISPASITOR spre care sa arate cu degetul daca cumva el musca! Desi ar trebui sa fie preocupati IN PRIMUL RAND sa sterilizeze toti cainii!!!

OARE NE PERMITEM LUXUL SA LASAM DE DINAFARA CAINI NESTERILIZATI?

Formaà prin care ASPA sterilizeaza caini acum, cu "asumarea raspunderii" lasa pe dinafara foarte multi caini. (Oamenii se tem sa-si asume raspunerea). Oare ne permitem noi luxul sa lasam unii caini nesterilizati?

STERILIZARI PUTINE. NEPASARE.

Aceasta “gaselnita” a asumarii raspunderii a fost inventata de hingheri in 2009. Metoda paguboasa a ingreunat mult procesul sterilizarii, care a fost sporadica, acolo unde oamenii au dorit sa-si asume raspunderea. S-au sterilizat foarte putini caini desi puteau sa ii sterilizeze pe toti in 3 ani. Cainii care sunt de ex. la periferie si de la gropile de gunoi, care sunt foarte multi, nu au beneficiat niciodata de sterilizare, pentru ca nu ii stie nimeni. Ei s-au impuiat in voie!

PRIMARUL OPRESCU RECOMANDA

Primaria Generala prin d-l primar Oprescu si ASCSB (viitoarea ASPA) ne-a invitat in cadrul sedintelor comune sa contribuim la sterilizarea cainilor. In acest sens, d-l Oprescu a emis decizia de primar nr 1101/2008. Am semnat un “protocol de colaborare” prin care ASCSB prinde cainii si ii sterilizeaza iar asociatiile ii reteritorializeaza. Noi am avut angajati care au stat in bazele ASCSB nonstop si reteritorializau cainii cu masinile ASCSB. Aceasta inseamna ca dupa sterilizare cainii erau cazati postoperator 10 zile si apoi ii primeam cei blanzi pentru reteritorializare (cei agresivi ramaneau in baza, nici nu ni-i dadeau).

HINGHERII NU DORESC SA-SI ASUME RASPUNDEREA.

Operatiunea desfasurata intre octombrie 2008 si iulie 2009, s-a oprit brusc cand Consiliul General a emis o hotarare de consiliu, HCGMB 243/2009, prin care si ASCSB si iubitorii de animale puteau reteritorializa ei insisi. ASCSB nu a respectat insa hotararea de consiliu. Cum ar fi, hingherii doreau doar sa arunce acesti caini pe spatele cuiva, sa aiba inspre cine arata cu degetul daca acesti caini ar fi muscat.

Hingherii sunt cei mai in masura sa-si asume responsabilitatea pentru ca ei: au doua adaposturi, au milioane de lei de la buget, au 70 de angajati, au crose si pusti cu tranchilizant, adica tot ce ar avea nevoie o asociatie ca sa isi asume responsabilitatea. ONG-urile nu au nici adaposturi, nici bani de la buget, nici angajati, nici pusti cu tranchilizant. Iata o fuga de raspundere!

SUNTEM “FOLOSITI”

Am considerat ca suntem “folositi” si ca “protocolul de colaborare” trebuie anulat, dumnealor nevroind de fapt "o colaborare" (prin care ne imparteam responsabilitatile).

RETERITORIALIZAREA ESTE LEGALA

Prin Hotararea Consiliului General alà Municipiului Bucuresti nr. 243/2009 si Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr.117/iunie 2010. Aceaste hotarari au la baza HG 955/2004, art.17 – Ecarisaj, "cainii fara stapan se captureaza se castreaza si se intorc in teritoriu cu acordul comunitatii locale".

RITM SCAZUT

Alte ONG-uri si iubitori de animale au continuat sa reteritorializeze. Ritmul de sterilizare a scazut foarte mult, la cel mult 3 caini sterilizati pe zi de catre medicii ASPA (care ar fi putut STERILIZA 50 CAINI PE ZI), datorita reteritorializarilor sporadice.

CUM NE-AM ASUMAT RASPUNDEREA

Noi am inceput sa facem actiuni de masa pentru protejarea acelor caini:
-am pastrat legatura nonstop cu protectorii de zona si i-am sfatuit ori de cate ori a fost nevoie. In masura posibilitatilor am dus si cainii la medic daca s-au imbolnavit si am creat un serviciu de transport (l-am desfiintat dupa cateva luni, neputand suporta atatea cheltuieli).
-am postat cei mai multi caini spre adoptie, pe www.cutu-cutu.ro, si multora le-am gasit stapani (pana acum avem 1600 de caini si pisici adoptate). Am creat rubrici speciale pe site pentru cainii din adapostul primariei, pentru cainii de pe strada, pentru cainii reclamati si pentru cainii protectorilor de zona! Aceasta grija nu se mai intalneste nicaieri, si nici macar la ASPA, care este responsabila pentru cainii strazii. De altfel ei nu au postat nici macar un catel spre adoptie pe site-ul lor www.aspa.ro!)
//www.cutu-cutu.ro/adoptii/caini_din_adapost Anunturi pentru cainii din adapostul primariei
//www.cutu-cutu.ro/adoptii/caini_de_pe_strada Anunturi pentru cainii de pe strada
//www.cutu-cutu.ro/adoptii/caini_reclamati Anunturi pentru cainii reclamati
//www.cutu-cutu.ro/adoptii/de_la_iubitori Anunturi pentru cainii ocrotiti de protectorii de zona
//www.cutu-cutu.ro/animale_adoptate Anunturile cainilor adoptati

Adoptiile noastre s-au facut cu contract iar animalele au fost duse la bloc sau la curte, in proprietate privata.

-ne-am implicat in responsabilizarea protectorilor de zona. Am organizat 3 conferinte la care am invitat si hingherii. Am lucrat la un “Statut al protectorilor de zona”. Hingherii au promis ca vor face public statutul pentru a-l supune dezbaterii publice si apoi aprobarii Consiliului General, insa nu au facut nimic in acest sens. Statutul oferea beneficii de hrana si legitimatie, dar cerea si responsabilitate in cazul cainilor care musca, astfel incat ei sa fie izolati imediat.
//www.cutu-cutu.ro/content/intalnirea-cu-protectorii-de-zona-din-se…
//www.cutu-cutu.ro/content/intalnirea-cu-protectorii-de-zona-din-se…
//www.cutu-cutu.ro/content/aspa-si-cespa-s-au-intalnit-cu-iubitorii…
-am conceput un set de masuri pentru rezolvarea definitiva a problemei cainilor strazii si le-am mediatizat intens. De asemenea, le-am supus atentiei Primariei Generale pentru a fi implementate.
//www.cutu-cutu.ro/content/cele-9-metode-infailibile-care-rezolva-d…

DIRECTORUL HINGHERILOR ROAGA ONG-URILE SA RETERITORIALIZEZE

In septembrie 2010, ASCSB a devenit ASPA. Directorul nou, Robert Lorentz, ne-a rugat sa reteritorializam si ne-a multumim apoi intr-un e-mail comun, adresat tuturor asociatiilor pentru protectia animalelor, chiar si celor care nu au facut acest demers. (il atasam).

OAMENII SE TEM SA SEMNEZE, CAINII FATA
ASPA nu sterilizeaza nici un caine daca cineva nu semneaza pentru el! Moda "autografelor" este periculoasa deoarece ingreuiaza procesul de sterilizare si se sterilizeaza foarte putini caini. (Oamenii se tem sa semneze pentru ei. Consecinta: cainii fata pui pe strada, care cresc si musca cetatenii).

DACA TOTUSI RETERITORIALIZEAZA, O FAC DIN MILA

Oamenii sunt rezervati, dar din mila fata de animalele captive, merg adeseori la hingheri sa le scoata si semneaza pentru ei. Cainii de la adapostul Mihailesti nu au nici macar casute si au indurat iarna cu zapada pe ei, intr-o cusca mica! Cei dinauntru, nu au avut caldura. Multi au luat raie, jigodie si tuse de canisa de la cei bolnav. Le curg ochii si nasul si sunt foarte slabi. Cainii de 40 de kg sunt pusi la un loc cu cei de 10 kg si iubitorii de animale au vazut cum cei mari trageau din cei mici. Frigiderele cu cadavre sunt mereu pline. Sterilizarile s-au oprit si cainii fata pui pe strada!

CONDUCERE POLITICA

Desi asteptat cu sufletul la gura, domnul director nou nu s-a dovedit a fi decat un hingher si mai mare decat predecesorul sau si sperantele noastre intr-un director luminat s-au naruit repede. Dumnealui nu are experienta precedenta in salvarea animalelor pe la cabinete veterinare si nici studii in domeniu. Este doar un jurnalist “aterizat” la conducerea ASPA pe linie politica “precum musca in lapte”. A venit cu tot felul de initiative catastrofice, gen sa construiasca “un terra-adapost de 20.000 de caini”, lucru nemaivazut pe fata pamantului (un lagar de exterminare de 20.000 de caini, de fapt). Consiliul General nu i-a aprobat insa un asemenea plan.

CAINI EUTANASIATI ILEGAL

Din decembrie a inceput sa stranga cainii de pe strada in cele doua adaposturi, iar din cand in cand adaposturile se golesc brusc, semn ca sunt eutanasiati pe ascuns si ilegal. Toate aceste aspecte si multe altele sunt pe site-ul nostru de mult timp:
//www.cutu-cutu.ro/content/aspa-eutanasiaza-cainii-ilegal
//www.cutu-cutu.ro/content/sedinta-cu-ong-urile-baronul-munchausen-…
//www.cutu-cutu.ro/content/reclamatie-atentia-domnului-primar-sorin…
//www.cutu-cutu.ro/content/sedinta-cu-ong-urile-pentru-protectia-an…
//www.cutu-cutu.ro/content/comunicat-adapostul-aspa-din-fundulea-co…

RAZBUNARE

Mai nou, directorul vizat vrea sa se razbune si spune, fara dovezi, nici mai mult, nici mai putin ca “Asociatia “Cutu, cutu” a reteritorializat cainii care au muscat femeia despre care s-au spus atatea. Inainte de finalizarea oricarei anchete la Parchet, dumnealui ia din actele ASPA numere de crotalii si cipuri si le da, vezi Doamne, mass-mediei si politiei ca fiind ale cainilor de la ADP.

CAINII DE LA ADP, EUTANASIATI

In primul rand ca direcotorul A EUTANASIAT ACESTI CAINI, nemaiexistand vreo MARTURIE. A declarat telefonic nu odata, cu emfaza, iubitorilor de animale, ca “nu trebuie sa traiasca niste caini care au ucis un om”. Oficial nu face asemenea declaratii caci reprezinta o infractiune pentru care trebuie sa plateasca cu 3 ani inchisoare, conform legii 9/2008, legea pentru protectia animalelor, art. 6 si art. 23. (“Se considera “cruzime fata de animale” deoarece legea nu permite eutanasierea cainilor sanatosi).

A DAT ALTI CAINI PE POST DE CAINI ADP

Exista un filmulet realizat la preluarea cainilor de la ADP. Asociatia “Depind de noi” a dorit sa ii adopte si i s-au dat alti caini pe post de caini ADP.

Directorul iese la rampa cu acuzatii mincinoase, cum ca unii dintre acei caini, erau cipati pe numele asociatiei “Cutu, cutu”. Acesti caini puteau fi luati de oriunde din oras sau chiar din cele doua adaposturi ASPA care nu mai prididesc sa stranga caini sterilizati (nu agresivi).

ANCHETA NU ESTE FINALIZATA

Ancheta va arata ce caini au fost, care dintre ei au muscat si care nu, daca sunt vinovati cainii sau cadavrul a fost aruncat in acea curte pustie dupa ce fusese calcat de o masina.

FUSESE ACCIDENTATA SI ARUNCATA IN CURTEA ADP?

Medicii umani ne-am atras atentia ca nici un caine nu poate “zdrobi coastele si dizloca umerii” (decat daca ar avea “falci de rechin”) iar medicul spitalului Bagdasar insusi a afirmat public despre corpul victimei ca arata atat de zdrobit ca si cum “ar fi calcat-o o masina”.

FEMEIA MUSCATA A INTRAT ILEGAL IN ADP.

In plus, femeia a intrat pe o proprietate in afara programului, neinsotita, pe poarta din spate sau peste gard, iar unele persoane considera chiar ca toate aceste semne arata ca ea venise sa fure. In orice caz, nu avea autorizatie sa intre.

SE TEMEA SA NU FIE PRINSA DE ADP.

Oamenii cu care statea in gazda femeia, spun ca ea le solicitase “un lacat” cu care sa inlocuiasca lacatul unui tomberon din curtea ADP si se temea ca cei de la ADP sa nu o prinda cand il inlocuieste. Aceasta cerinta venea din partea sefilor din Constanta, care chiar le cerea angajatilor sa faca credite pentru ei.

A LIPSIT DOUA ZILE DE ACASA

Oamenii cu care statea in gazda spun ca ea a lipsit de acasa de luni pana miercuri, cum nu se intamplase niciodata pana atunci. Abia miercuri au aflat despre ea de la televizor. Nu se stie unde a stat luni si marti.

PROBLEME PSIHICE

Femeia muscata a fost recunoscuta de iubitorii de animale din Bucuresti de la televizor. Ei spun ca au vazut-o vanzand ziare la Doamna Ghica si pe strada Polona. Un membru al asociatiei noastre chiar a intrat in altercatie cu ea, sfatuind-o plin de atentie “sa nu mai ramana pana la 10 noaptea pe strazi sa vanda ziare, cum obisnuia adesea, nemaifiind trecatori si putand fi acostata de hoti”. In loc sa multumeasca pentru sfat, ea l-a injurat si aceasta se intampla cu foarte multi dintre cumparatori. In cele din urma, a fost gasita cu lipsa in gestiune si a fost data afara de la ziare. Colegii nostri de la alte asociatii sunt in posesia unui certificat al femeii eliberat de spitalul pentru boli psihice, ca prezentand acest handicap.

Pozitie scrisa de Maria Beck, Asoc. “Ia-ma acasa”, la ora 12:31 in data 15.03.2011, in ziarul Ring (referitoare la articolul denigrator despre femeia muscata si reteritorializare):

Daca toate informatiile oferite de voi sunt la fel de adevarate ca cele din acest articol, ati face mai bine sa va gasiti alta slujba. Deontologia profesionala, despre care se pare ca nu ati auzit, va obliga sa verificati informatiile din cel putin doua surse. In goana voastra imorala pentru scandal si instigare, cu unicul scop de a va vinde fituica, ati pierdut orice notiune de morala, etica si nu va intereseaza cat rau faceti. Afirmati ca Taniusa Stanchievici era angajata ADP sector 5. Complet fals, femeia respectiva era angajata unei firme din Constanta, iar cei de la ADP sect.,5 nu aveau nici-o relatie contractuala nici cu firma nici cu doamna respectiva. Comentati foarte revoltati ca acei caini incriminati au fost lasati in teritoriu de asociatia Cutu Cutu. Ar fi trebuit sa cercetati in ce conditii s-a intamplat acest lucru si ati fi aflat ca intoarcerea lor in teritoriu este legala, prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr.117/iunie 2010. Tot prin aceasta hotarare, care are la baza HG 955/2004, art.17 – Ecarisaj, "cainii fara stapan se captureaza se castreaza si se intorc in teritoriu cu acordul comunitatii locale", s-a prevazut ca intoarcerea sa se faca cu ajutorul asociatiilor, cu care s-a facut un contract legal. nu va place legea, faceti demersuri s-o schimbati. Despre faptul ca ASPA, aceasta avand puterea de a decide, a impus ca metodologie de aplicare a acestei prevederi ca asociatiile sa semneze iar personalul angajat sa faca eliberarea efectiva, fara ca cel care a semnat pt.ei sa stie unde au fost dusi, lucru contestat de asociatii, ori nu ati "reusit" sa aflati sau ,si mai grav, ati trecut sub tacere. A CUI E VINA? PROBABIL CA A CAINILOR, DESI NU EI AU HOTARAT SA TRAIASCA PE STRADA, BATUTI, FLAMANZI, OTRAVITI DE OAMENI DE BINE, CARORA, CA SI VOUA, LE TREMURA GUSILE SI LE CURG BALELE DE PLACERE LA GANDUL CHINURILOR PRIN CARE VOR TRECE NISTE FIINTE, DE FAPT VICTIME, PANA LA UCIDERE. VA RECOMAND CU CALDURA SA VA INDREPTATI SFANTA MANIE PROLETARA IMPOTRIVA AUTORITATILOR, CARE AU FURAT SUTE DE MILIOANE DE EURO, DIN BANI PUBLICI, INCEPAND DIN 2001 (numai primaria Bucuresti a alocat pana in 2008 13 mil.EU si se pare ca vedeti si voi rezultatul pe strada) SI IMPOTRIVA CETATENILOR LIPSITI DE EDUCATIE CIVICA SI RESPONSABILITATE CARE II ABANDONEAZA. Domnilor, limitati-va la a scrie despre femei dezbracate si milionari, asta e nivelul vostru si se pare ca nu sunteti capabili sa abordati un subiect cu impact major asupra societatii careia va adresati."

Bucuresti, 17.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *