Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Potrivit unui studiu internațional, un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

Beneficiile consumului moderat de bere

Potrivit unui studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry1, consumul moderat de bere cu sau fără alcool, poate crește varietatea bacteriilor din intestin, influențând pozitiv flora intestinală. Microorganismele din tractul gastrointestinal uman au un impact direct asupra bunăstării organismului. Fiind o băutură naturală obținută printr-un proces de fermentare, berea conține microorganisme, polifenoli și alți compuși care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv și în plus, poate reduce riscul de apariție a mai multor boli cronice.

Integrată într-un stil de viață sănătos și adoptând o alimentație echilibrată, care să conțină fibre, proteine, vitamine, minerale și carbohidrați, berea poate oferi organismului beneficii, fiind o băutură alcătuită din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie.

Beneficiile consumului moderat de bere

„Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată. Pe timpul verii este o foarte bună opțiune pentru hidratare însă este foarte important să nu uităm de moderație. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați”, spune dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Beneficiile consumului moderat de bere

1. Crește diversitatea bacteriilor intestinale
Potrivit aceluiași studiu, consumul moderat de bere, de 330 ml/zi pentru femei și respectiv 660 ml/zi pentru bărbați, poate crește diversitatea bacteriilor intestinale. De altfel, greutatea corporală, masa de grăsime corporală și markerii cardiometabolici serici pentru sănătatea inimii și metabolism nu au suferit modificări semnificative.

2. Menține inima sănătoasă

Berea este o băutură aliment, iar unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziția berii este potasiul, cunoscut pentru susținerea activității cardiace. Datorită ingredientelor naturale din care este compusă, atunci când este consumată în cantități moderate, aduce beneficii organismului. Adoptarea unui stil de viață activ și sănătos, poate preveni inclusiv bolile cardiovasculare. În urma unui studiu realizat de către dr. Marina Oțelea, derulat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a reconfirmat faptul că berea consumată moderat poate contribui la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare, influențând factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui.

3. Hidratează

Berea fără alcool poate fi o bună opțiune de hidratare pe timpul verii și nu numai, având un conținut de peste 90% apă, oferind totodată organismului vitamine și minerale, fiind și o sursă de compuși bioactivi, precum polifenolii. În plus, berea poate furniza organismului minerale și antioxidanți, substanțe care ajută corpul să se refacă după efort fizic. Berea conține și carbohidrați, sodiu, potasiu și magneziu, care pot contribui la atenuarea senzației de oboseală musculară.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.