free download 78 travel guides written by experts

PNTCD tinteste intrarea in Parlament

printr-o politică de alianţe

PNŢCD trebuie să aibă reprezentanţi în administraţie şi Parlament, iar politica de alianţe este una dintre soluţiile pentru a reuşi acest lucru, susţine preşedintele partidului, Marian Petre Miluţ. Într-o declaraţie făcută ieri, liderul PNŢCD a susţinut posibilitatea încheierii unei alianţe electorale cu PNL care va însemna susţinerea reciprocă a candidaţilor celor două partide la alegerile locale şi cele generale. În ceea ce priveşte o posibilă colaborare cu PSD, aceasta va fi făcută numai pentru turul doi al alegerilor şi numai după consultări cu partenerii de alianţă. “PNŢCD nu se va alia cu PSD, aşa cum se speculează în acest moment. Susţin însă posibilitatea sprijinirii unui candidat PSD în turul doi al alegerilor, în cazul în care acesta se va confrunta cu un candidat PD-L. Susţinerea se va putea face numai în baza unui proiect socio-economic sau de guvernare, după modelul german” susţine preşedintele PNŢCD.
   
PNŢCD nu va abdica niciodată de la principiile sale şi nu se va alia politic cu partide care nu susţin aceleaşi valori doctrinare. Partidul va participa cu candidaţi propriii la alegerile din iunie, aceştia fiind sprijiniţi de PNL, aşa cum se întâmplă în cazul Timişoarei. “PNŢCD nu îşi pierde identitatea. Evoluăm într-o construcţie politică care trebuie să readucă partidul în Parlament. În acest moment este absolut necesară identificarea unor posibile alianţe şi colaborări, care să respecte şi să susţină ideile politice ale PNŢCD” a mai precizat Marian Petre Miluţ.
   
PNŢCD va finaliza în perioada următoare strategia electorală de alianţă cu PNL pentru susţinerea reciprocă a candidaţilor la alegerile locale. În cazul în care PNL propune un candidat cu reale şanse de câştig pentru Primăria Capitalei, PNŢCD îl va susţine fără rezerve.
   
“Singura şansă a PNŢCD în acest moment este să-şi asume o alianţă politică şi electorală. Este vorba de realism politic, nu de un compromis ideologic. Nu poţi să faci politică eficientă din anticamera unor posturi de televiziune. Trebuie să schimbăm legi proaste care au făcut inechitabil întregul sistem electoral. Astăzi, cetăţenii României nu sunt egali în faţa legii. Nici măcar atunci când aleg sau sunt aleşi” a precizat  Preşedintele PNŢCD.

Bucuresti, 13.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *