free download 78 travel guides written by experts

PLEASE HOLD THE LINE/AȘTEPTAȚI RĂSPUNSUL OPERATORULUI, în regia lui Pavel Cuzuioc, în Selecțiile Oficiale ale Festivalurilor nternaționale de Film IDFA și VIENNALE

Documentarul PLEASE HOLD THE LINE/ AȘTEPTAȚI RĂSPUNSUL OPERATORULUI în regia lui Pavel Cuzuioc a fost inclus în selecția oficială a celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Filme Documentare de la Amsterdam (IDFA).

Filmul va fi proiectat în cadrul secțiunii Best of Fests, ce adună cele mai bune filme din circuitul festivalier internațional, favoritele publicului și cele mai inovative filme ale anului. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 18–29 noiembrie 2020.

Premiera austriacă a filmului va avea loc în programul principal al Festivalului de Film Internațional VIENNALE. Cea dea 58-a ediție a celui mai important festival de film din Austria va avea loc la Viena în perioada 22 octombrie–1 noiembrie 2020.

Documentarul PLEASE HOLD THE LINE/AȘTEPTAȚI RĂSPUNSUL OPERATORULUI este o alegorie audio-vizuală a comunicarii, o calătorie observațională în Estul Europei alături de câțiva tehnicieni și jonctori din telecomunicații. Fiecare dintre ei preia rolul de ghid al societății pe care o deservește, iar in fiecare dintre clientii lor descoperim un univers aparte.

Please Hold The Line

De-a lungul timpului am vrut să considerăm comunicarea ca un liant de unitate și apropiere între oameni. Deși aparent avem atât de multe instrumente de comunicare, locuim în continuare într-un Turn Babel modern; o discordanță ordonată de personalități și perspective.

Premiera mondială a filmului a avut loc la Festivalul Internațional de Documentare Sheffield din Marea Britanie, iar cea româneasca la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). La Festivalul de Film Astra din acest an, filmul a fost distins cu Mențiunea Specială a Juriului.

“Cu acest film, mi-aș dori să închei o trilogie (alături de documentarele DOINA GROPARILOR și SECONDO ME) nu doar despre oameni care practică meserii neobișnuite (gropari, garderobieri, tehnicienii din telecomunicații) dar și prin abordarea unor teme esențiale care ne preocupă cam pe toți (moartea, așteptarea/scurgerea timpului și comunicarea). Mă interesează omul în sine, fiecare în parte și ce-l framântã și absoarbe. Anume aceste universuri individuale mă fascineaza cel mai mult.”, a declarat Pavel Cuzuioc, regizorul documentarului.

Detalii tehnice film:
Regia: Pavel Cuzuioc
Documentar, 86 minute, Austria
Casa de producție: Pavel Cuzuioc Filmproduktion
Sales agent: Syndicado, Distribuitor: Filmgarten

Pavel Cuzuioc
Pavel Cuzuioc

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Basarabia. În anul 2000 se muta în Austria, unde studiază regia și producția de film la Academia de Film din Viena. Filmele sale au fost selecționate și premiate la diverse festivaluri internationale de film ca Locarno (Elvetia), IDFA (Olanda), HotDocs (Canada), Clermont Ferrand (Franța), Sheffield Doc/Fest (Marea Britanie), Black Nights (Estonia), DocAviv (Israel), Cottbus (Germania), TIFF, etc

Filmografie: SECONDO ME (2016, Documentar, 79 min.), RAISA (Scurtmetraj ficțiune, 15 min., 2015), DOINA GROPARILOR (2011, Documentar, 55 min.), TROIS FEMMES DE MOLDAVIE (Mediumetraj documentar, 44 min., 2006)

www.pavelcuzuioc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *