free download 78 travel guides written by experts

Platforma de tranzacționare a obligațiunilor de la Saxo reduce semnificativ spreadul și timpul de execuție

În octombrie 2016, Saxo a lansat tranzacționarea electronică a obligațiunilor pentru instituții medii și investitori retail, acoperind peste 5000 de obligațiuni guvernamentale și corporative din piețele dezvoltate și emergente. Scopul a fost acela de a face tranzacționarea obligațiunilor lichide mai eficientă printr-un lanț valoric complet digital, redirecționând ordinele clienților Saxo către o licitație dealer ce oferă furnizori de lichidități din piețele de obligațiuni din top 40, rezultatul final fiind o mai mare transparență, o mai bună rată a execuției și prețuri mai bune.

La șase luni după lansare, Saxo a realizat o analiză detaliată a performanței tranzacționării obligațiunilor electronice pe platforma sa, observând îmbunătățiri importante în reducerea spread-urilor și timp mai scurt de execuție. Mai specific:

saxo-bank-logo
·    Reducere semnificativă  a spread-urilor, până la 100 bps
o    Aproape 50% din toate tranzacțiile arată o îmbunătățire a spread-ului de peste 25bps în comparație cu un preț indicativ mediu.
o    Pentru obligațiunile corporative sau de pe piețele emergente, una din cinci tranzacții economisesc peste 50 bps, unele chiar peste 100 bps;
o    În ce privește obligațiunile guvernamentale lichide, majoritatea tranzacțiilor sunt realizate la prețurile medii sau aproape de prețurile medii, ceea ce de fapt anulează spread-ul bid/offer real în aceste clase de obligațiuni
·    Timpul mai scurt de execuție depășește așteptările
o    Într-un mediu manual, execuția tranzacției (întregul proces de a cere dealerilor cotații, de a aștepta cotațiile, alegerea prețului cel mai bun pentru client și executarea și înregistrarea tranzacției) poate dura până la zece minute sau mai mult.
o    Cu oferta Saxo de tranzacționare electronică a obligațiunilor, acest timp de execuție este:
–    Mai puțin de o secundă pentru 30% din tranzacțiile cu obligațiuni guvernamentale;
–    Mai puțin de 20 de secunde pentru 30% din obligațiunile corporative și obligațiunile de pe piețele emergente, restul aflându-se sub pragul de 45 de secunde

Simon Fasdal, director tranzacționare venituri fixe la Saxo Bank, a spus: “Decizia noastră de a clădi un lanț valoric complet digital pe piețele de obligațiuni a fost validată de rezultatele excelente pe care le-am avut pentru clienții noștri, depășind așteptările cu o reducere de până la 100bps a spread-urilor și o reducere semnificativă a timpului de execuție. Ambii factori au un rol determinant pentru performanța portofoliilor clienților noștri și poate reprezenta o diferență enormă a posibilelor venituri, atât în cazul portofoliilor doar cu tranzacții cu venit fix, dar și atunci când se tranzacționează multi-active”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *