free download 78 travel guides written by experts

Planuri SIVECO

SIVECO Romania îsi face cunoscute planurile de dezvoltare pentru perioada 2006-2010    

În incinta Casei NATO din Bucuresti, a avut loc Marti, 31 Ianuarie 2006, întâlnirea companiei SIVECO Romania cu reprezentantii media. Desfasurata într-un cadru extrem de cordial, întâlnirea devenita deja traditionala a reunit jurnalisti care semneaza in cunoscute publicatii de specialitate din Tehnologia Informatiei cât si in cotidiene si saptamânale de afaceri.

Întâlnirea s-a constituit într-un forum de discutii interesant, un loc în care managementul SIVECO România a facut publice rezultatele înregistrate pe parcursul anului care tocmai s-a încheiat precum si obiectivele pe care le are în vedere în perioada imediat urmatoare.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a expune celor prezenti rezultatele financiare pe care SIVECO Romania le-a obtinut anul trecut. Compania a înregistrat o cifra de afaceri de 37.6 milioane de dolari, ceea ce se înscrie în ritmul anual de crestere al companiei (50%), în conditiile în care ritmul mediu de crestere economica a fost de doar 4%. Previziunile pentru anul în curs sunt la fel de optimiste, estimându-se o crestere a cifrei de afaceri cu 20% fata de 2005.  

"Rezultatele obtinute anul trecut demonstreaza ca strategiile pe care le-am conceput si aplicat functioneaza si lucrul cel mai important, ca solutiile SIVECO România sunt în continuare apreciate si cautate.", a declarat Irina Socol, directorul general SIVECO Romania, continuând: "Intentionam sa ne concentram asupra verticalelor de piata cu potential mare de dezvoltare, astfel încât tehnologiile si produsele noastre sa ajunga la cât mai multi utilizatori si sa patrunda pe cât mai multe piete specializate."     

Anul 2005 a marcat si consolidarea pozitiei SIVECO Romania de lider national pe piata solutiilor informatice pentru afaceri EAS (Enterprise Application Suites), compania detinând o cota de 18,7% din acest segment de piata. De asemenea, studiile recente au plasat SIVECO Romania în avangarda dezvoltatorilor si integratorilor de sisteme informatice, în conditiile în care competitia se poarta cu multinationale de renume.

De asemenea, SIVECO Romania a ocupat în 2005 o pozitie importanta în industria locala a serviciilor IT – cu o cota de 9,2%, clasându-se totodata pe primul loc în rândul dezvoltatorilor de aplicatii dupa specificul si cerintele clientilor – cu o cota de piata de 28,4% si pe primul loc la categoria Consultanta si Customizari – cu o cota de piata de 22,7%.

Înfiintata la începutul anului 1992, compania SIVECO România SA este în prezent cea mai importanta firma producatoare de software din tara, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii. Ca urmare a peformantelor de exeptie pe care le-a obtinut de-a lungul celor 14 ani de existenta, SIVECO Romania a reusit atragerea unor investitori strategici, între actionarii sai numarându-se în prezent, alaturi de SIVECO Netherlands B.V. si Intel Capital si Polish Enterprise Fund V. De altfel, aceasta infuzie de capital de 12 milioane de dolari, a reprezentat cea mai mare investitie facuta pâna în acest moment într-o firma de IT din România.      

Pentru SIVECO Romania, anul 2005 a mai însemnat si includerea în portofoliul sau a unor clienti de referinta ce provin din domenii de activitate diverse, atât din sectorul industrial si comercial cât si din administratia publica sau mediul academic. Astfel, SIVECO Romania a contribuit la informatizarea unor mari unitati industriale precum AEROSTAR Bacau, MEVA Arad, ALRO Slatina, PETROM, Rafo Onesti, Astra Bus Arad, General Turbo, Romanceram Roman, Uztel Ploiesti si a colaborat cu organizatii private importante ca Orange România, Raiffeisen Bank, Citibank, Dobrogea Biscuit, URSUS Breweries, Carpatair, Metacom Group, Anticoroziv, Congaz Constanta, etc. De asemenea, anul trecut a coincis cu extinderea proiectelor majore aflate în derulare cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Petrom si MedC si finalizarea celei de-a III-a etape a proiectului SEI si demararea celei de-a IV-a.  

Daca în prezent produsele SIVECO Romania sunt utilizate de catre 450 de beneficiari interni si 1800 de clienti din alte 35 de tari ale lumii, pentru anul în curs compania îsi propune  atragerea a 120 de nume noi în portofoliul sau de clienti.

Considerând ca instruirea de tip eLearning a devenit o conditie obligatorie pentru succesul fiecarei companii sau viitor angajat, SIVECO România SA a creat tehnologia AeL cu intentia de a ajuta la cresterea eficientei resursei umane, atât la nivel individual – prin dezvoltarea platformei AeL Educational dedicata mediului academic, cât si institutional – prin dezvoltarea la începutul anului 2005 a platformei AeL Enterprise dedicata mediului de afaceri si institutiilor publice. Platforma AeL este o tehnologie ce si-a câstigat renumele national si international, dobândind numeroase premii si recunoasteri de prestigiu precum: IST Prize, World Summit Award si eEurope Awards for eGovernment.   

Consecventa misiunii si obiectivelor pe care si le-a asumat înca de la înfiintare si anume sa devina principalul dezvoltator, furnizor si integrator de solutii EAS, eLearning, eHealth si eBusiness din România
precum si leader regional în furnizarea de solutii si servicii IT, SIVECO Romania si-a declarat intentia de a-si extinde reteaua de parteneri în vederea atingerii acestui obiectiv ambitios. În plus, se va urmari si
consolidarea relatiei de parteneriat cu partenerii traditionali  ca IBM, HP, Bull, Oracle si Microsoft România.

La baza tuturor acestor succese sta o echipa bine consolidata, ce numara în prezent aproximativ 450 de angajati în care s-au investit în mod constant resurse financiare considerabile. Ca o recunostere a acestor eforturi pe care SIVECO Romania le depune în vederea îmbunatatirii permanente a competentelor angajatilor sai, stau distinctiile primite din partea unor organizatii sau publicatii de prestigiu precum CODECS – "Best Investor in People", TOP Capital – "Locul 9 în clasamentul celor mai buni angajatori" si Bucharest Business Week – "Most Admired Company".  

Întrucât procentul cel mai mare al personalului SIVECO Romania (80%) este implicat în activitatile R&D, comparativ cu 10 procente care sustin activitatile de Marketing si Comerciale, 5 procente care supervizeaza operatiunile Financiar-Administrative si cele 5 procente care urmaresc asigurarea si controlul calitatii, Irina Socol a anuntat jurnalistii prezenti ca se vor continua si mai sustinut planurile de Cercetare – Dezvoltare, urmând a fi investite sume mai mari decât anul trecut în aceasta directie. "Am convingerea ca o crestere durabila a companiei noastre nu este posibila fara stimularea procesului creativ si inovativ al angajatilor si fara investitii constante în instruirea acestora.", a declarat directorul General SIVECO Romania SA.

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT.  Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

Între proiectele de succes derulate de SIVECO România se situeaza în zona eGovernment, incluzând Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Autoritatea Nationala a Vamilor si Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala. Printre cei mai mari clienti ai sai se numara companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.

SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000, de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza.

Compania dezvolta cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori de software din întreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum si cu integratori IT cum sunt HP, IBM si Bull.

SIVECO România este membru a mai multe asociatii profesionale si de afaceri din România, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *