Shadow

Pirelli: Confirmată global Compact LEAD

Singura companie din sectorul automobilelor și pieselor la nivel global

Milano – Pirelli a fost confirmată drept Global Compact LEAD al Națiunilor Unite, fiind singura companie din sectorul Automobile și Piese la nivel global. Anul acesta au participat 37 de companii. Global Compact LEAD adună grupurile cu cel mai mare angajament față de implementarea celor Zece Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite.

Marco Tronchetti Provera, CEO și Vicepreședinte executiv al Pirelli, a declarat: “Pentru Pirelli industria înseamnă inovație, drept urmare accelerăm schimbarea spre beneficiul tuturor și pentru a proteja mediul. Confirmarea includerii companiei Pirelli în Global Compact LEAD al Națiunilor Unite este un motiv de mândrie și reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre continue de a ne atinge scopurile prin acțiuni care aduc rezultate concrete.”

Pirelli confirmata global Compact LEAD

Sanda Ojiambo, CEO și Director Executiv al Pactulului Global al ONU, a spus: “Companiile LEAD au cel mai înalt nivel de angajament în cadrul Pactului Global al ONU. Mai mult ca niciodată lumea are nevoie de companii de toate dimensiunile – precum cele anunțate la LEAD astăzi – care lucrează încontinuu pentru a-și îmbunătăți performanța sustenabilității și iau măsuri pentru a construi o lume mai bună.”

Pactul Global al Națiunilor Unite este cea mai mare inițiativă de sustenabilitate din întreaga lume: pentru a primi calitatea de “LEAD”, o companie trebuie să ia parte la cel puțin două „platforme de acțiune” ale Global Compact, care unesc companii, rețele locale, academii, societăți civile și guverne pentru a rezolva probleme complexe de sustenabilitate și a livra inovație în favoarea scopurilor globale. Adițional, participanții trebuie să își comunice propriul progres printr-un raport anual de sustenabilitate care detaliază rezultatele obținute în privința implementării celor Zece Principii.

A face parte din Pactul Global al Națiunilor Unite, la care Pirelli s-a alăturat în 2004, este o dovadă a convingerii unei companii că soluțiile eficiente necesită o abordare holistică spre dezvoltare, scop atins de eforturilor combinate ale companiilor și investitorilor la nivel global, care îmbină capital economic, social și de mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *