free download 78 travel guides written by experts

Piata romaneasca de constructii are deficiente  majore

Piata romaneasca de constructii are deficiente  majore in ceea ce priveste indeplinirea normelor europene de securitate a muncii , a declarat presedintele UNPR, Marian Petre Milut, in cadrul unui seminar organizat de patronat in colaborare cu European Builders Confederation (Confederatia Constructorilor Europeni). Evenimentul organizat la Bucuresti de UNPR a reunit reprezentanti ai constructorilor europeni care au discutat despre aplicarea practicilor de securitate in munca. La eveniment a participat presedintele EBC, Andreea Benassi alaturi de o delegatie formata din experti  in domeniul constructorilor.

“Constructiile sunt un domeniu foarte vast in care trebuie delimitate competentele fiecaruia. Am putea in acest fel sa evitam accidente de munca de genul celor din ultima perioada. Este nevoie de o educatie antreprenoriala dar si de o informare mai buna a angajatilor cu privire la normele de securitate in munca. Una dintre solicitarile constructorilor catre Guvern sunt acordarea de sprijin in pregatirea profesionala a anjagatilor si diseminarea informatiilor din aceste proiecte” a declarat Marian Petre Milut.

Evenimentul a fost organizat in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana si in care sunt cooptati 13 parteneri din 11 tari, printre care si Romania. Proiectul are durata de un an, avand ca termen de finalizare luna decembrie.

“Este nevoie de o clasificare a firmelor de constructii in functie de profesionalismul si calitatea muncii lor. In aceasta faza a proiectului este foarte important sa cooperam cu partenerii din Italia pentru a contribui la rezultatul final al proiectului si sa ne angajam ca aceste lucruri vor fi facute cunoscute intregului mediu de afaceri. Trebuie sa tinem cont de securitatea in munca intr-o economie sociala de piata  responsabila” a mai precizat presedintele UNPR.

In acest moment, in constructii activeaza 2,7 milioane intreprinderi  cu 13 milioane angajati. Acestea produc anual 1,288 mld. euro, respectiv 10% din PIB-ul European. EBC are 19 membri si parteneri care reprezinta 600.000 intreprinderi care angajeaza aproximativ 2,500,000 angajati.

Bucuresti, 29.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *