free download 78 travel guides written by experts

PFDR si Asociatia Antiparkinson au lansat Campania “Nu ii lasa sa lupte singuri”

Patronatul Farmacistilor din Romania impreuna cu Asociatia Antiparkinson a lansat luni, 13.04.2009 campania de informare si constientizare privind sindromul Parkinson, “Nu ii lasa sa lupte singuri”.

Campania se va desfasura pe o durata de 7 luni, perioada in care specialistii vor aduna informatii relevante cu privire la numarul de bolnavi, stadiul de evolutie al bolii si ameliorarea sindromului prin medicatie si metode alternative.

La eveniment au fost prezenti specialisti din domeniul medical si farmaceutic, sponsori si parteneri media care au sustinut initiativa campaniei.

Lansarea a fost deschisa de catre Ioana Cacoveanu, presedinte PFDR care a trasat obiectivele campaniei: “Ne propunem sa colaboram cu autoritatile pentru realizarea unui studiu privind numarul bolnavilor de Parkinson din Romania, sa incurajam parteneriatul dintre medici si practicienii medicinei alternative si sa dezvoltam noi metode eficiente de tratament”

Un invitat special al evenimentului a fost presedintele UNPR, Marian Petre Milut care a laudat initiativa campaniei si a anuntat ca va acorda tot sprijinul necesar activitatii demarate de PFDR si Asociatia Antiparkinson. “Salut initiativa Patronatului Farmacistilor din Romania si Asociatiei Antiparkinson si le promit intregul meu sprijin. Consider aceasta campanie o provocare si stiu ca nu putem crea o comunitate globala fara a tine cont de cei care traiesc printre noi si mai ales de cei care au o suferinta. Prin sprijin si colaborare vom intelege intr-adevar rolul nostru ca societate si astfel rolul nostru in Uniunea Europeana” a declarat Marian Petre Milut, presedinte UNPR.

Campania aduce in prim-plan necesitatea implementarii unor noi forme rapide de tratament .

”Boala Parkinson este numita ‘blestemul lent’. Aceasta patologie nu este satisfacuta din punct de vedere medical“. a declarat Dr Jean Ciurea, medic primar neurochirurg. Imbunatatirea tratamentelor actuale si oportunitatea dezvoltarii unor noi modalitati terapeutice reprezinta prioritatile campaniei. “Stimularea cerebrala si tratamentul cu celule stem reprezinta cele mai noi metode de prevenire si vindecare ale sindromului Parkinson.” a declarat dr.George Lugoji, medic primar neurolog.

Campania se va desfasura in peste 500 de farmacii in cadrul carora vor fi distribuite formulare si pliante de informare. Veti putea recunoaste cu usurinta farmaciile partenere, deoarece afisul campaniei va fi expus in fiecare dintre acestea.

Va puteti implica in derularea acestei campanii prin achizitionarea de insigne-lalea in valoare de 5 Ron din farmacii sau prin cumpararea cartii “Viata cu boala Parkinson” de Dan Raican, presedintele Asociatiei Antiparkinson , in valoare de 15 Ron .

Patronatul Farmacistilor din Romania si Asociatia Antiparkinson va propune sa redirijati 2% din impozitul pe venituri in contul RO 20 RNCB 0160 0542 3585 0001.

Pentru mai multe informatii cu privire la desfasurarea campaniei va rugam sa accesati site-ul www.pfdr.ro.

Bucuresti, 14.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *