Shadow

Peste 6.500 de participanți la ”școala” națională online, organizată de Junior Achievement

Peste 6.500 de elevi, studenți și profesori din 400+ localități din întreaga țară au participat, în perioada 25 martie–25 iunie 2020, la 100+ webinare susținute de echipa Junior Achievement (JA) România, alumni și profesioniști din comunitatea de afaceri, pe diferite categorii: educație antreprenorială, dezvoltarea abilităților pentru viață și STEM, educație financiară și economică, pentru orientare profesională, educație pentru sănătate.

În contextul provocat de pandemia COVID-19, a fost necesară o adaptare rapidă pentru ca școala și activitățile educaționale să poată continua în mediul online. JA a pus la dispoziție instrumentele necesare din punct de vedere tehnic, și zeci de traineri și mentori au răspuns activ la apelul #KeepLearning.

Webinarele au fost organizate în cadrul proiectelor educaționale pe care JA le derulează în colaborare cu: Citi România, Metropolitan Life, Raiffeisen Bank, FedEx, HP România, KPMG, EY, Accenture, NN România, AstraZeneca, ExxonMobil, KRUK România, Johnson & Johnson, OMV Petrom, Waters, Marsh.

Profesorii și tinerii au avut acces în continuare la resursele educaționale digitale, prin platforma JA Inspire® (simulări, materiale video, teste și exerciții, aplicații, studii de caz etc.) și la sesiuni speciale de consultanță pentru cadrele didactice pentru a-i sprijini să susțină activități în clasa online.

infografic cursuri online

Sesiunile interactive și feedbackul participanților a arătat valoarea adaugată:
– interactivitatea conținutului și posibilitatea de a înțelege și reține mai ușor noi concepte, prin exemple;
– posibilitatea de a interacționa cu participanți din diferite zone ale țării și de a afla din experiența profesională a comunității de afaceri;
– interfața prietenoasă și ușor de folosit a platformei și a aplicației pentru webinar;
– posibilitatea de a participa la mai multe sesiuni online pe teme diferite, cu un conținut adaptat intereselor, nevoilor de învățare, concomitent cu orarul școlar.

Câteva dintre concluziile participanților, elevi sau profesori:

  • „Foarte util, cu exemple practice, conectate realității.”
  • „O prezentare interesantă, cu teme ce pot fi valorificate și ulterior. Elevii că au fost încântați!”
  • „Activitatea a fost un model de bune practici pentru noi ca profesori și eficientă pentru elevi.”
  • „Consider că informațiile aflate îmi vor fi de folos pe viitor.”
  • „Am fost plăcut surprinsă să observ interesul elevilor de a interacționa, le-au plăcut activitățile, subiectele fiind de actualitate.”
  • „Sesiunea a fost foarte utilă. Pe lângă câteva noțiuni noi, am reușit să aprofundez și unele deja cunoscute.”
  • „A fost o activitate din care am deprins informații interesante și am învățat mai multe dintr-un domeniu nou, despre care nu prea aveam o impresie încă.”
  • „Am reușit să înțeleg mai bine cum funcționează social media marketing și ce presupune gestionarea datelor.”
  • „Activitatea la care am participat mi-a creat stârnit curiozitatea și m-a convins că îmi doresc o carieră în domeniul medicinei pe viitor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *