metalshow

Peste 500 de perechi in cadrul Campionatului National de Dans Sportiv

În weekend a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti Campionatul Naţional de Dans Sportiv 2010. Din cele peste 500 de perechi participante au fost desemnaţi câştigătorii dansurilor de tip Standard şi Latino, la toate categoriile de vârstă.

Astfel, România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale şi Europene, la categoria standard adulţi (19-35 ani) de Rareş Cojoc şi Katarzyna Kapral, la categoria standard tineret (16-18 ani) de Rareş Soponar şi Alice Rusznyak, la cea latino adulţi de Razvan Manole şi Olga Negoduico şi latino tineret de Ştefan Grigore şi Laura Filipescu. Campionii seniorilor (categoria de vârstă 34-35 ani), atât la standard cât şi la latino, sunt perechea Iulian şi Lăcrămioara Tenie. Întregul clasament poate fi găsit pe site-ul Federaţiei Române de Dans Sportiv, www.dancesport.ro.

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv şi a fost onorat de prezenţa Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, şi a Preşedintei Autorităţii Naţionale pentru Sport, Doina Melinte.

„În cele două zile de concurs, cele mai bune perechi din România au arătat progresul lor din ultimul an şi au câştigat cu adevărat cei mai talentaţi. O altă probă de foc pentru câştigători va fi Openul Internaţional DanceMasters care va avea loc în aceeaşi locaţie, între 13 şi 14 martie, în care se vor întrece cu cele mai bune perechi la nivel mondial. Dansul sportiv românesc creşte ca valoare în fiecare an şi sperăm ca în curând să ne putem lăuda cu cât mai multe perechi în Top 50 mondial”, spune Bogdan Păun, organizator al evenimentului.

Perechile au concurat atât la secţiunea Standard – vals lent, tango, vals vienez, foxtrot, quickstep, cât şi la cea Latino – samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive. Juriul a fost compus în totalitate din tehnicieni străini care au jurizat cele peste 500 de perechi de-a lungul celor două zile de competiţii.

„În acest weekend am remarcat foarte multe perechi de dansatori sportivi cu potenţial, de la categoriile de vârstă cele mai mici şi până la seniori. Mă bucur să văd că România devine din ce în ce mai competitivă în dansul mondial şi sper să mă întâlnesc cu cele mai bune perechi de aici la cele mai importante campionate mondiale”, a declarat Petr Odstrcil, Membru în Prezidiul Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv şi membru al juriului Campionatului Naţional.

Bucuresti, 08.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *