free download 78 travel guides written by experts

Peste 200 de participanţi la turneul caritabil Tenis pentru Fapte Bune organizat de Asociaţia The Social Incubator, au susţinut tinerii defavorizați din România.

Pe 21 şi 22 septembrie a avut loc prima ediţie a turneului „Tenis pentru Fapte Bune”, evenimentul sportiv cu impact social al sezonului, dedicat tinerilor instituţionalizaţi din România.

Peste 200 de participanţi, jucători pasionaţi de tenis, sportivi campioni, vedete din showbiz şi oameni de afaceri au răspuns apelului lansat de Asociația The Social Incubator pentru a oferi şansa la o viaţă demnă şi independentă tinerilor ce părăsesc sistemul de protecţie a copilului.

Evenimentul a fost găzduit de Pescariu Sports&Spa.

Turneul Tenis pentru Fapte Bune și-a atins cu succes țelul de a implica mai mult comunitatea în viețile tinerilor instituționalizaţi și de a strânge fonduri pentru sprijinirea lor ȋn procesul de integrare socio-profesională.

jucatori Tenis pentru Fapte Bune

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă, sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal. România ocupă astfel locul fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului de persoane.

În efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile strânse ȋn urma turneului vor fi direcţionate către programele asociaţei de sprijinire a tinerilor defavorizați: mentorat, tutorat, consiliere vocațională și psihologică, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică și educație non-formală în vederea angajării și integrării lor în societate.

Punctul culminant al turneului a fost meciul demonstrativ dintre Cornel Ilie, solistul trupei Vunk şi Gabriela Ruse, tânără speranţă a tenisului românesc, ce au ȋmbrăţişat cauza tinerilor defavorizaţi. Cornel Ilie a pierdut cu zâmbetul pe buze cu 6-4 meciul amical ȋn aplauzele suporterilor.

Evenimentul a reunit pe lângă jucători amatori de tenis, suporteri din comunitatea de business şi lumea sportului şi 20 de tineri beneficiari ai asociaţiei ce au venit să susţină turneul.

Florin Stancu, unul dintre cei peste 3.500 de tineri ce au trecut pragul asociaţiei, a participat la eveniment atât ȋn calitate de jucător ȋn turneu cât şi pentru a susţine un meci demonstrativ la dublu ȋn deschidere, alături de jucătorul profesionist de tenis Uladislav Ignatik ȋmpotriva sportivelor Monica Roşu şi Alexandra Cadanţu.

Florin are 24 de ani şi a crescut ȋn sistemul de protecţie a copilului. A intrat in programul asociaţiei ȋn urmă cu 5 ani când se pregătea să aplice pentru primul său job. “ Tenisul şi sprijinul constant al asociaţiei m-au ajutat să construiesc un echilibru interior, psihologic şi emotional, să ȋmi depăşesc provocările. De aceea mi-am dorit să joc ȋn turneu şi să contribui ca alţi tineri să aibă parte de sprijin aşa cum am avut şi eu.”, povesteşte Florin.

Marii câştigători ai turneului au fost Tudor Mihăilescu la proba de Simplu Masculin, Alexandra Avirvarei la proba de simplu Feminin şi echipa formată din Constantin Rudniţchi şi Cristian Mândru la Dublu.

Toţi cei peste 60 de jucători ȋn turneu au fost ȋnsă premiaţi cu titlul de Campioni la Fapte Bune!

Proiectul a fost inițiat și coordonat de Cristina-Simona Nedelcu, multiplă campioană mondială și europeană la gimnastică, expertă în management sportiv şi susținătoarea cauzei tinerilor defavorizați din programele Asociaţiei The Social Incubator.

“Sunt convinsă că Tenis Pentru Fapte Bune va avea un impact semnificativ atât în viețile participanților, cât și în viețile beneficiarilor cu care lucrăm. Ȋi ajutăm să ȋşi termine studiile, să ȋşi găsească un loc de muncă, să devină tineri independenţi şi demni ȋn ţara lor.”, spune Cristina-Simona Nedelcu, Coordonatoarea Proiectului.

„Ceea ce ne-am propus prin acest turneu este să creştem nivelul de conştientizare al publicului larg asupra problemelor sociale cu care se confruntă tinerii instituţionalizaţi din România şi să creăm un cadru concret prin care comunitatea să se poată implica direct ȋn susţinerea lor. Avem convingerea că Tenis pentru Fapte Bune va avea un impact semnificativ în viețile tinerilor vulnerabili.”, adaugă Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.

„Sportul ne adună ȋntr-un loc pentru a fi mai buni” adaugă Gabriela Szabo, prezentă şi ea la turneu pentru a susţine cauza asociaţiei.

Turneul s-a bucurat de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului şi culturii: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu, Randi, Roxana Ciuhulescu.

Galeria foto este accesibilă pe pagina de Facebook a evenimentului

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative.

Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor defavorizate.

În mai 2014 a fost lansat programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă.

Gazda Evenimentului: Pescariu Sports&Spa
Eveniment susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului
Parteneri: Tenis Club, The Gallery, Coca Cola HBC România, Decathlon România, Ernst&Young România, Omniasig
Susţinători:, Trends by Adina Buzatu, Agatha Blanck, Atelier Cologne Paris, Carla Szabo, Competiţii-Sportive.ro, e-tennis, George Neacşu, Globe 365, Inovativ Network, Khiel’s, K-Team, Lancome,Maria Pălăria, Mihaela Glăvan, MZ, Pata Negra, Sempre Sano, Weider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *