free download 78 travel guides written by experts

Peste 11.000 de vizualizări pentru prima etapă din Racing League Romania powered by BMW

Cel mai mare campionat de sim racing din România a debutat în noul sezon pe Red Bull Ring, circuitul austriac de Grand Prix găzduind caravana virtuală de 30 de modele BMW M3 E30 DTM. Deja peste 11.000 de fani au vizualizat transmisia celor două curse ale serii, în direct, pe pagina de Facebook BMW România.

Sezonul al cincilea al Racing League Romania powered by BMW a înregistrat un record absolut de participare după 10 ani de existență. Peste 80 de piloți și 20 de echipe au fost înscrise în actualul sezon, iar în lupta pentru cele 30 de locuri disponibile pe grila de start s-au implicat atât piloții virtuali, cât și binecunoscute personalități autohtone.

Nivelul foarte înalt al competiției a fost vizibil încă din perioada premergătoare cursei, nu mai puțin de 63 de piloți încercând să se califice pentru cursa oficială de duminică, 15 martie. În cele din urmă ecarturile au fost foarte mici, doar 1.7 secunde făcând diferența dintre primul și ultimul pilot calificat.

Nume cunoscute din motorsportul autohton au fost prezente pe grilă, dar și sportivi profesioniști din alte discipline, spre exemplu Florin Mergea – învingător al turneului de tenis Mutua Madrid Open în 2015. Cu un pilotaj constant şi sigur, Florin a reuşit să urce multe poziţii în cursa a doua şi a terminat pe un excelent loc şase în contextul unei curse foarte disputate.

Racing League Romania powered by BMW Romania, BMW M3 E30, Races 1 and 2

Campionatul se desfășoară pe binecunoscuta platformă Assetto Corsa pe PC, iar sezonul actual este alcătuit din 10 etape. Formatul este de două curse a câte 30 de minute per etapă, cu excepția celei de anduranță de pe 12 aprilie, unde se va rula într-o singură cursă de o oră.

Cum doar 30 de locuri sunt disponibile pe grila de start, un sistem de precalificări este folosit pentru a determina cei mai rapizi piloți în timpul săptămânii. Cei din top 30 își asigură astfel locul pe grilă prin stabilirea unor timpi cât mai competitivi.

Seara de concurs începe cu determinarea grilei de start pentru prima manșă în calificările de 10 minute, unde cel mai bun tur al fiecărui pilot este luat în considerare. Primii 10 piloți clasați în cursa 1 vor lua apoi startul în manșa a doua în ordine inversă, iar primii trei vor primii și balast (30kg, 20kg și 10kg) pentr a spori spectaculozitatea.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR.

Cursa 1

După un start bun și lipsit de incidente, campionul sezonului trecut, Cristian Berindea, și-a trecut în cont prima victorie cu relativă ușurință, plecând din pole-position. În spatele său un grup compact de mașini – format din Alex Cascatău, Victor Nicolae și Andrei Bechir – s-a duelat pentru mare parte din cursă și i-a permis liderului să se desprindă.

Cristian Moisescu a făcut o figură bună și a terminat pe locul cinci, urmat de Radu Dumitrescu și Matei Vornicu. Bogdan Moldovan și Andrei Duminică și-au adjudecat pozițiile opt și nouă, iar topul 10 a fost închis de Thomas Stempurszki, însă acesta se află sub lupa comisarilor de cursă după mai multe manevre interpretabile. Cel mai rapid tur al cursei – un 1:39.038 – i-a revenit lui Bechir, care adună prin acest fapt un punct în plus în clasamentul piloților.

Cursa 2

Grila inversată din a două cursă a amestecat cărțile, primii 10 piloți luând startul în ordine inversă după o primă manșă relativ curată. La start Nicolae și Moldovan s-au remarcat prin desprinderea de pluton, iar bătălia pentru victorie s-a dat în cele din urmă între cei doi. Câștig de cauză a avut experiența lui Nicolae, mașina cu numărul 31 adunând în această etapă 40 de puncte din totalul de 45 posibile.

Învingătorul primei manșe, Berindea, n-a putut obține rezultatul dorit, mai multe acroșaje cauzându-i probleme și ducând la o clasare abia pe poziția a 10-a. Andrei Bechir s-a plasat tot pe poziția a treia, fiind urmat de Lucian Câmpean – cei doi având un duel spectaculos pe pistă, cu schimbări repetate de poziții.

Mihai Rusu a terminat pe cinci, fiind urmat de jucătorul profesionist de tenis Florin Mergea, care se alătura din nou campionatului Racing League Romania după o perioadă de pauză. Alex Cascatău nu a putut converti un start bun într-un podium, încheind cursa doar pe șapte, iar Stempurszki a fost implicat din nou în mai multe incidente, punându-i a opta poziție sub semnul întrebării.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Următoarea etapă are loc chiar pe primul circuit de mare viteză din țara noastră, Motor Park România fiind recreat în mediul virtual chiar de organizatorii Racing League Romania.

Etapa 1 poate fi urmărită integral aici:

Programul etapelor (în direct):

20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor

30 minute

10 minute

Calendarul competițional:

Etapa 222 martieMotor Park România
Etapa 329 martieAutodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola
Etapa 45 aprilieNorisring
Etapa 512 aprilieNürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

Clasament Piloți

1. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 40p
2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 32p
3. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 29p
4. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 25p
5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 22p
6. Lucian Cîmpean (Input Lag Motorsport) – 17p
7. Cristian Moisescu – 16p
8. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 15p

Clasament echipe

1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 61p
2. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 40p
3. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 37p
4. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 25p
5. Input Lag Motorsport (Cîmpean-Chirvase) – 17p

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim.

Înscriereile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se găsesc pe forum, împreună cu mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR.

Mai multe despre Racing League Romania: https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/.
Pagina de Facebook BMW Romania: https://www.facebook.com/BMW.Romania/.

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Cascatău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *