Shadow

Perfuzia de 1 km, a Asociației Blondie, se mută la BIAS

Perfuzia roz, lungă de 1 km, realizată de Asociația Blondie ca simbol al drumului lung pe care copiii grav bolnavi trebuie să îl parcurgă, se va afla sâmbătă 3 septembrie, începând cu ora 10.00 la BIAS – Bucharest International Air Show, cel mai important eveniment aviatic din România.

Toți cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să se alăture copiilor care au nevoie de un zbor medical în drumul lor spre spre vindecare, umplând cu lichid roz câte 1 metru din perfuzia instalată la standul Asociației Blondie, în zona de static display a evenimentului, hangarul 3, standul nr. 3.

“Atunci când sunt bolnavi, pielea copiilor nu are culoarea roz – sunt palizi, albaștri, galbeni, iar viața “în roz” începe întotdeauna cu un zbor. De aceea prezența noastră la BIAS, un eveniment care celebrează aviația, este un semn de recunoaștere că lupta pentru viață este posibilă pentru că există transportul aerian.”, a declarat Adelina Toncean, fondatorul Asociației Blondie care își propune să achiziționeze o aeronavă care va fi transformată în ambulanță aeriană.

perfuzia roz 1

În ultimii doi ani, Asociația Blondie a organizat 124 de zboruri medicale pentru peste 350 de copii pentru care tratamentul în țară nu era posibil, către spitale și clinici din Europa. In plus, cu sprijinul asociației, aproape 1000 de copii orfani evacuați din centre de plasament din Ucraina au fost transportați în siguranță în Turcia, iar alți 200 de copii ucraineni, care fugeau din calea războiului, au zburat către Germania, împreună cu mamele lor. Costul închirierii aeronavelor cu care au fost efectuate aceste curse, de la primul zbor până în prezent, depășește 3 milioane euro.

În anul 2022 zborurile asociației sunt realizate cu sprijinul OMV Petrom.

Perfuzia simbolică creată de Asociația Blondie a început să fie colorată în roz la începutul lunii iunie, odată cu lansarea campaniei „Drumul spre roz”. Până în prezent, peste 700 din cei 1000 de metri au fost deja umpluți cu roz de comunitatea care și-a dorit să facă acest drum posibil pentru cât mai mulți copii.

perfuzia roz 2

Toți vizitatorii BIAS care vizitează standul Asociației Blondie și contribuie la cauza asociației punând roz în perfuzie, vor pleca acasă cu surprize și vor ajuta la crearea celei mai lungi perfuzii realizate vreodată.

Pentru a-și continua misiunea, Asociația Blondie face apel la solidaritate și generozitate, donațiile, fiind esențiale pentru achiziționarea primei ambulanțe aeriene a României:
RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
Titular cont: ASOCIATIA BLONDIE – IMPARTE PENTRU ALTA PARTE
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB.

Mai multe detalii la https://www.asociatia-blondie.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *