free download 78 travel guides written by experts

Pentru al patrulea an consecutiv, Ciprian Bălănescu câștigă Campionatul Național de Cross Triatlon

Campionatul Național de Cross Triatlon, desfășurat zilele trecute în premieră la Târgu Mureș în cadrul XTERRA, cel mai important circuit internațional de Cross Triatlon, a fost câștigat de Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon și duatlon olimpic, atlet sponsorizat Herbalife Nutrition.

Din 2014, Herbalife Nutrition îl susţine pe Ciprian în activitatea sa sportivă, oferindu-i un program de nutriție de înaltă performanță, creat special pentru nevoile unui triatlonist profesionist.

Ciprian Bălănescu (credit foto: Cristina Ganj)
Ciprian Bălănescu (credit foto: Cristina Ganj)

“Am reușit să câștig pentru al patrulea an consecutiv această competiție, însă titlul de anul acesta este unul special pentru că l-am câștigat în noua mea calitate, aceea de tătic. Urmează o perioadă de relaxare, apoi voi fi prezent la Tulcea, pe 24 august, la Campionatul Național de triatlon pe distanță olimpică – 1,5 km înot , 40 km bicicletă, 10 km alergare. Până acum, în această disciplină olimpică am obținut 13 titluri de campion național și, sper să fie cu noroc, să îl câștig și pe cel de anul acesta,” a declarat Ciprian Bălănescu, atlet sponsorizat Herbalife Nutrition.

Campionatul Național de Cross Triatlon de la Târgu Mureș s-a desfășurat pe distanțe de 1,5 km înot, 30 km bicicletă, cu o diferență de nivel de 300 de metri și 10 km alergare, cu o diferență de nivel de 400 de metri.

Proba de înot, desfășurată în râul Mureș, a fost o mare provocare pentru Ciprian, însă a reușit să iasă din apă printre primii sportivi. Traseul de bicicletă a fost parcurs pe platoul Cornești și a fost unul tehnic, cu multe urcări și coborâri scurte, viteza atinsă fiind și de peste 50 km pe oră pe un teren denivelat cu multe rădăcini și pietre. Proba de alergare s-a desfășurat tot pe platoul Cornești, în apropierea grădinii zoologice, și aici sportivii având parte de multe urcări și coborări agresive. Rezultatele competiției pot fi consultate aici: https://frtri.ro/cn-cros-triatlon-rezultate/

Următorul obiectiv sportiv major al lui Ciprian pentru anul acesta este participarea la Campionatul European de Duatlon, care va avea loc în Spania, la Ibiza, în data de  13 octombrie.

La nivel mondial Herbalife Nutrition sponsorizează peste 190 de sportivi și echipe, Cristiano Ronaldo și echipa LA Galaxy fiind doar câțiva dintre aceștia. În România, Herbalife Nutrition este sponsorul oficial în nutriţie pentru Anca Bucur, de cinci ori câştigătoare a titlului de Miss Fitness Universe, Lotul Olimpic de Canotaj și, nu în ultimul rând, echipa de fotbal FC Viitorul antrenată de Gheorghe Hagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *