celula de arta octombrie

Pe 18 mai Ashoka România împlinește trei ani de activitate și selectează încă un român să facă parte din cea mai mare rețea de inovatori sociali din lume

  • Pe 18 mai Ashoka România te invită la o zi plină de ateliere cu inovatori sociali de pe toate continentele pe teme precum: digitalizare, inegalitate și empatie, climă, și democrație
  • Pe 18 mai de la ora 19:00 va fi anunțat și cine este al cincilea și noul Ashoka Fellow român

 

Ashoka este la nivel global o organizație veche, iar la nivel local o organizație tânără. La nivel global suntem prezenți de 40 de ani în peste 93 de țări, fiind și cei care au inventat termenul de antreprenoriat social. Susținem de atunci peste 3.800 de antreprenori sociali care schimbă sisteme în toate domeniile, de la educație, la drepturile omului, schimbări climatice și mediu.

Local suntem prezenți de trei ani. Și aici identificăm acei oameni care schimbă România și îi sprijinim pe viață pentru a-și accelera impactul social. Vom sărbători pe 18 mai prin ateliere cu inovatori sociali de pe toate continentele, vorbind despre noua realitate pe care COVID-19 a adus-o. Ne vom uita la criza produsă de pandemie din perspectiva democrației, climei, inegalității și digitalizării. Vom vorbi despre soluții și modele ale antreprenorilor sociali Ashoka.

În plus, un al cincilea Ashoka Fellow român va intra în rețeaua globală de antreprenori sociali, alături de Paul Radu, Florin Stoican, Dorica Dan, Elena Calistru și alți 3800 inovatori sociali de top din întreaga lume. În cadrul aniversării noastre vei afla într-un interviu exclusiv cine este românul care schimbă sisteme. Înscrie-te la evenimentul nostru de pe Facebook, unde poți urmări cele mai noi detalii legate de aniversarea Ashoka.

3 ani de Ashoka

În trei ani de activitate am reușit să mapăm peste 2250 de inovatori sociali în România. Doar anul trecut am implicat 1860 de astfel de agenți ai schimbării în evenimente organizate sau co-organizate împreună cu partenerii noștri și cu susținerea lor. Inițiativele noastre îi inspiră și capacitează pe oameni: 96% dintre participanții la evaluarea impactului nostru din 2019 consideră că Ashoka România cultivă ideea că fiecare individ poate deveni un agent al schimbării (Everyone a Changemaker).

Însă această aniversare nu va fi un motiv de sărbătoare doar pentru Ashoka România, ci pentru întreaga comunitate care susține schimbarea în toate formele ei! Aniversarea noastră va fi dedicată vouă, celor care prin acțiunile voastre construiți colectiv o Românie mai democratică, mai empatică, mai bogată, mai justă, mai tehnologizată sau mai în echilibru cu mediul înconjurător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *