free download 78 travel guides written by experts

Padurile SC Johnson in Calarasi si Maramures

{mosimage}"Impreuna pentru un mediu mai verde"

Campania SC Johnson „Impreuna pentru un mediu mai verde” desfasurata in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie s-a incheiat cu plantarea a peste 25 000 de arbori.
Bucuresti, 30 aprilie 2009 – Peste 550 de voluntari din Calarasi, Maramures si Bucuresti au plantat in luna aprilie peste 25000 de arbori intr-o actiune pe care SC Johnson a initiat-o in semn de multumire pentru consumatorii care de 15 ani i-au cumparat produsele, dorind sa contribuie la un mediu inconjuator mai echilibrat. Toti cei care au cumparat produsele Glade, Pronto si Raid au contribuit la reimpadurirea a doua zone cu deficit mare de vegetatie forestiera: Calarasi si Maramures.

350 de voluntari, inclusiv angajatii SC Johnson, au plantat  la Lehliu Gara salcami, maces stejari si gladita. Voluntarii – tineri de la organizatii de tineret din Lehliu, adunati in jurul profesorilor si ai reprezentantilor bisericii, reprezentanti ai primariei din Lehliu, inclusiv primarul, chiar si jandarmi  –  cu totii au fost alaturi de voluntarii din Bucuresti care timp de 10 zile au plantat, au udat si apoi au retezat salcamii de la nivelul solului. Cu totii au aflat acum ca salcamii se planteaza, dupa care se taie, pentru a putea innmuguri in urmatoarele saptamani.

Calarasi este un judet cu foarte multe terenuri agricole si cu un mare deficit de vegetatie forestiera. In ultima perioada localitatile s-au extins, iar lipsa padurilor si vantul puternic le ingreuneaza viata localnicilor. In zona Lehliu Gara, acolo unde SC Johnson a plantat cei 12 500 de arbori, se va construi un cartier pentru tineri, padurea astfel formata protejand zona de vanturile puternice.

Maramures este o zona superba, insa padurile au fost grav afectate de inundatii si defrisari. In unele zone toti arborii au fost taiati, peisajul care pana acolo parea mirific, devine dintr-odata o pajiste stearpa. SC Johnson a plantat 12 500 arbori in zona Pastravariei Pistruia, lacul de acumulare Firiza, o zona greu accesibila, unde s-a putut ajunge numai cu masini de teren ale voluntarilor din mai multe cluburi de off-road. Au participat peste 200 voluntari, care au plantat puieti de larice, molid si fag – arbori care ajuta la repararea dezastrelor produse de natura sau facute de mana omului.

Tineri entuziasti, oameni care au inteles valoarea unui astfel de proiect in zona lor, personalitati locale, dar si persoane cunoscute deja ca fiind foarte active in astfel de actiuni, cum ar fi Cheloo (Parazitii) sau Dana Savuica – cu totii au facut ca Padurile SC Johnson sa prinda radacini. 

 Bucuresti, 30.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *