metalshow

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta organizeaza la Bucuresti un Concert umanitar de Craciun

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta şi Serviciul de Ajutor Maltez în România anunţă organizarea Concertului de Crăciun “Casa Dorinţelor”, care va avea loc în data de 14 decembrie 2008, de la ora 11, la Ateneul Român. “Casa Dorinţelor” este un eveniment cultural caritabil menit să ajute la strângerea de fonduri în vederea susţinerii proiectului umanitar cu acelaşi nume. Concertul se va desfăşura sub auspiciile Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, reprezentat prin ambasadorul Ordinului, Excelenţa Sa Reichsgraf Franz Alfred von Hartig.

Proiectul „Casa Dorinţelor” a fost demarat în 2005, prin construirea primelor facilităţi în cadrul unui centru multifuncţional în Micfalău (jud. Covasna) consacrat desfăşurării de programe şi activităţi dedicate copiilor şi tinerilor care provin din medii dezavantajate sau care se confruntă cu deficienţe fizice sau psihice. Programele au ca obiective susţinerea mai multor categorii de copii, respectiv a copiilor din familii cu venituri foarte mici, a celor care provin din familii cu risc ridicat de violenţă domestică, a copiilor din centrele de plasament, a celor cu un risc ridicat de abandon şcolar, precum şi a copiilor şi tinerilor cu deficienţe locomotorii sau mentale.

Organizarea Concertul de Crăciun “Casa Dorinţelor” a devenit o tradiţie pentru Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta şi Serviciul de Ajutor Maltez în România, acest eveniment având loc la fiecare 2 ani. Astfel, cu ajutorul celor 153.588 Euro, reprezentând donaţiile obţinute în urma evenimentelor de caritate din decembrie 2004 şi 2006, s-au realizat următoarele: achiziţionarea unui teren de trei hectare, construirea şi finisarea a 7 case, construirea unui pavilion, racordarea la reţeaua de curent electric, asigurarea alimentării cu apă şi realizarea sistemului de canalizare.

Evenimentul de caritate din anul acesta are ca scop strângerea de fonduri pentru dezvoltarea în continuare a proiectului, prin construirea unei clădiri multifuncţionale necesare pentru toate activităţile şi scopurile taberei, dotarea acestei clădiri multifuncţionale, realizarea unui sistem de încălzire a celor 7 case şi a clădirii, dar şi pentru amenajarea de spaţii de joacă pentru copii.

Proiectul „Casa Dorinţelor” vine în întâmpinarea necesităţilor diferitelor categorii de copii prin organizarea de şcoli de vară sau tabere pentru copiii marginalizaţi social, programe special concepute pentru copii şi tinerii talentaţi sau programe de pregătire profesională a tinerilor cu handicap. Mai mult, acest centru găzduieşte şi programe de consiliere pentru părinţii copiilor cu deficienţe, precum şi programe speciale de instruire pentru voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România sau tabere pentru familiile incluse în programul maternal pentru copii abandonaţi.

Spectacolul va fi susţinut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor”, iar programul va conţine câteva compoziţii de referinţă de Mozart, Williams, Dvorak şi Mendelsson. Acest eveniment este organizat cu sprijinul firmelor Robert Bosch Srl. şi Bosch Siemens Electrocasnice.

Contact pentru jurnalişti: Eleni Şefel, tel: (021) 405.75.29

Preluând deviza Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta „Apărarea credinţei şi ajutorarea celor nevoiaşi”, veche de peste 900 de ani, Serviciul de Ajutor Maltez în România este o reţea naţională de servicii sociale în cadrul căreia activează aproximativ 1200 de voluntari, din care jumătate compun grupele de tineret. SAMR urmăreşte acordarea unor servicii sociale complexe, fără discriminări şi fără interese, în favoarea persoanelor dezavantajate social. De asemenea, se implică în crearea unei mentalităţi creştine şi caritative a noii generaţii.

Bucuresti, 11.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *