Shadow

Oracle şi Microsoft anunţă disponibilitatea Oracle Database Service for Microsoft Azure

Oracle colaborează cu Microsoft pentru a oferi clienţilor Azure acces direct şi facil la bazele de date Oracle din Oracle Cloud Infrastructure

Oracle Corp şi Microsoft Corp au anunţat astăzi disponibilitatea generală a Oracle Database Service for Microsoft Azure. Cu această nouă ofertă, clienţii Microsoft Azure pot aloca, accesa şi monitoriza cu uşurinţă servicii Oracle Database la nivel de companie în Oracle Cloud Infrastructure (OCI), beneficiind astfel de o experienţă familiară. Utilizatorii pot migra sau genera noi aplicaţii pe Azure, apoi se pot conecta la serviciile administrate Oracle Database, cu performanţe şi disponibilitate ridicate, precum baza de date Autonomous Database care rulează pe OCI.

Oracle logo

Clienţii au mai multe opțiuni cu funcţionalităţile Azure şi OCI Multicloud

În ultimele două decenii, mii de clienţi s-au bazat pe funcţionarea complementară a software-urilor Microsoft şi Oracle pentru a-şi rula aplicaţiile esenţiale pentru afaceri. Pe măsură ce clienţii migrează aplicaţiile şi datele în cloud, ei continuă să caute soluţii comune de la partenerii lor software de încredere. Începând cu 2019, când Oracle şi Microsoft au încheiat un parteneriat pentru a lansa Oracle Interconnect for Microsoft Azure, sute de organizaţii au utilizat interconexiunile securizate şi private în 11 regiuni globale.

Microsoft şi Oracle extind această colaborare pentru a simplifica şi mai mult experienţa multi-cloud cu Oracle Database Service for Microsoft Azure. Mulţi clienţi comuni, inclusiv unele dintre cele mai mari corporaţii din lume, precum AT&T, Marriott International, Veritas și SGS, doresc să aleagă cele mai bune servicii din rândul furnizorilor de cloud pentru a optimiza performanţa, scalabilitatea şi capacitatea de a-şi accelera eforturile de modernizare a businessului. Oracle Database Service for Microsoft Azure se bazează pe capacităţile de bază ale Oracle Interconnect for Azure şi le permite clienţilor să integreze fluxuri de lucru în Microsoft Azure cu servicii Oracle Database pe OCI. Clienții nu vor plăti pentru utlizarea serviciilor Oracle Database for Microsoft Azure sau pentru serviciile de interconectare la nivel de rețea, sau pentru schimbul de date dintre Azure și OCI. Aceștia vor plăti doar pentru serviciile Azure sau Oracle pe care le consumă, cum ar fi Azure Synapse sau Oracle Autonomous Database.

„Microsoft şi Oracle au un istoric important de colaborare pentru a susţine nevoile clienţilor noştri comuni, iar acest parteneriat reprezintă un exemplu al modului în care le oferim clienţilor posibilitatea de a alege şi flexibilitate, în timpul transformarii digitale bazate pe tehnologia cloud. Decizia Oracle de a selecta Microsoft ca partener preferat întărește relaţia dintre cele două companii şi le oferă clienţilor siguranţa de a lucra cu doi lideri din industrie”, a declarat Corey Sanders, vicepreşedinte corporaţional, Microsoft Cloud for Industry and Global Expansion.

„Există un mit binecunoscut că nu puteţi rula aplicaţii reale în două clouduri. Acum putem elimina acest mit deoarece le oferim clienţilor Oracle şi Microsoft posibilitatea de a testa şi a demonstra cu uşurinţă valoarea combinării bazelor de date Oracle cu aplicaţiile Azure. Nu este nevoie de abilităţi profunde pe niciuna dintre platformele sau configuraţiile noastre complexe – oricine poate utiliza Azure Portal pentru a valorifica puterea celor două clouduri, împreună”, a declarat Clay Magouyrk, vicepreşedinte executiv, Oracle Cloud Infrastructure.

„Multicloud devine tot mai important, cu lansarea Oracle Database Service for Microsoft Azure. Acest serviciu, conceput pentru a oferi acces intuitiv şi simplu la Exadata Database Service şi la Autonomous Database utilizatorilor Azure într-o manieră transparentă, răspunde necesităţilor esenţiale ale clienţilor Azure şi Oracle de a utiliza beneficiile celei mai recente tehnologii Oracle Database pentru fluxurile de lucru Azure. Această conexiune combinată şi interactivă a serviciilor între cloudurile publice stă la baza a ceea ce ar trebui să fie o experienţă multi-cloud şi este o declaraţie îndrăzneaţă privind poziţia viitorului cloud. Ar trebui să ofere avantaje enorme clienţilor, dezvoltatorilor şi serviciilor cloud pe orizontală, în general”, a declarat Carl Olofson, vicepreşedinte de cercetare, Data Management Software, IDC.

Experienţă familiară pentru utilizatorii Azure combinată cu un serviciu administrat de Oracle

Cu noul serviciu Oracle Database Service for Microsoft Azure, din doar câteva clickuri, utilizatorii îşi pot conecta abonamentele Azure la tenancy-ul lor OCI. Serviciul configurează automat tot ce este necesar pentru a lega cele două medii cloud şi distribuie identităţile Azure Active Directory, ceea ce simplifică utilizarea serviciului de către clienţii Azure. De asemenea, oferă un dashboard familiar pentru Oracle Database Services pe OCI, cu terminologia Azure şi monitorizare, cu Azure Application Insights.

„Multe dintre fluxurile noastre de lucru esenţiale rulează local baze de date Oracle, la scară masivă. Pe măsură ce mutăm aceste fluxuri de lucru în cloud, Oracle Database Service for Azure ne permite să modernizăm aceste baze de date Oracle în servicii precum Autonomous Database în OCI, utilizând Microsoft Azure pentru nivelul aplicaţiei”, a declarat Jeremy Legg, director tehnic, AT&T.

„Arhitecturile multicloud ne permit să alegem cel mai bun furnizor de cloud pentru fiecare flux de lucru în funcție de capacități, performanță și preț. Parteneriatul dintre OCI și Azure integrează capacitățile a doi mari furnizori de cloud, inclusiv serviciile Oracle Database din OCI și capacitățile de dezvoltare de aplicații din Azure”, a declarat Naveen Manga, director de tehnologie, Marriott International.

„Oracle Database Service for Microsoft Azure a simplificat utilizarea unui mediu multi-cloud pentru analizele de date”, a declarat Jane Zhu, vicepreşedinte senior şi director pentru informaţii, Corporate Operations, Veritas. „Am reuşit să importăm cu uşurinţă volume mari de date găzduite de Oracle Exadata Database Service pe OCI în Azure Data Factory, unde utilizăm Azure Synapse pentru analiză.”

„Oracle Database Service for Microsoft Azure simplifică abordarea noastră multicloud. Vom putea să utilizăm la maximum cele mai bune baze de date Oracle din Azure şi vom putea să ne păstrăm infrastructura în Azure. Aceasta este o ocazie excelentă de a avea ce este mai bun din cele două lumi, care uşurează migrarea noastră în cloud şi îmbunătăţeşte abilităţile oamenilor noştri din IT”, a declarat David Plaza, Director pentru informaţii, SGS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *