free download 78 travel guides written by experts

Oracle introduce pentru prima oară noi aplicații revoluționare de machine learning la evenimentul OpenWorld 2017

Larry Ellison, membru executiv al bordului Oracle și CTO al companiei a dezvăluit noi aplicații de machine learning pentru baze de date și securitate cibernetică în discursul său de la Oracle OpenWorld 2017 din San Francisco.

Ellison a prezentat Oracle Autonomous Database Cloud, prima bază de date 100% autonomă “self driving” din lume și noi soluții de protecție cibernetică care detectează și remediază efectele unor atacuri în timp real.

Oracle logo

Prin automatizarea completă bazată pe machine learning Oracle Autonomous Database Cloud elimină nevoia de intervenție umană necesară pentru a gestiona baza de date și permite actualizarea automată, reparații și ajustări în timp ce aceasta funcționează. Fără a mai exista procuparea pentru eroare umană sau teste de performanță rulate de oameni, Oracle minimizează costurile asociate cu opririle planificate și neplanificate, pe care le reduce la mai puțin de 30 de minute pe an și garantează costuri înjumătăție comparativ cu cele oferite de Amazon.

Ellison a prezentat de asemenea rezultate de referință în timpul unei scurte demonstrații care a subliniat diferența foarte mare de performanță dintre o bază de date Oracle utilizată în Oracle Cloud și o bază de date Oracle care rulează pe cel mai bun serviciu Amazon pentru baze de date Oracle, Amazon Relational Database Service (RDS). Comparația directă a subliniat și diferența între disponibilitatea și fiabilitatea de 99,95% (SLA) oferite de Amazon și garanția Oracle de 99.995%.

Citate din discursul lui Larry Ellison:
· “Nu folosesc cuvântul revoluționar și nu vorbesc despre tehnologie nouă în fiecare an la Oracle OpenWolrd. Nu le folosim pentru că, în fapt, nu apar atât de mult tehnologii revoluționare. Dar aceasta este una.”
· “Soluția aceasta este cu adevărat elastică, imediat. În acest fel nu mai e niciodată nevoie să angajezi mai multe resurse decât ai nevoie. Este, cu adevărat, putere de calcul la cerere (on demand).
· “Acestea nu sunt date inventate de Oracle pentru a pune Amazon într-o lumină proastă. Acestea sunt date folosite în testele de stres și performanță pentru a ne valida propria bază de date.
· “Amazon e de cinci până la opt ori mai scump în comparație cu Oracle Autonomous Database, pe același nivel de încărcare.”
· “Vă garantăm contractual înjumătățirea facturii de la Amazon. E destul de ușor să facem asta când suntem de două până la 8 ori mai rapizi. Suntem destul de încrezători.”
· “Nu este uzual ca și competitorii noștri să ne folosească tehnologiile. Amazon știe asta. Sunt unii dintre cei mai mari utilizatori Oracle din lume. SAP este unul dintre cei mai mari utilizatori Oracle din lume.”
· “Bring-your-own-license în PaaS se aplică tuturor serviciilor PaaS, nu doar către baze de date. Aici au loc reduceri de preț dinamice.”
· “O să vedeți o mirgrație, o evoluție a aptitudinilor legate de baze de date, unde va apărea un interes mai mare către designul bazelor de date, către diferite tipuri de analiză a informației care include machine learning, către stabilirea criteriilor critice sau a situațiilor care au necesită de recuperare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *