Shadow

OPTEX – Protejarea unei case, fără nevoia unei infrastructuri IT complexe

Atunci când vorbim de securitatea perimetrală primul lucru la care mulţi dintre utilizatori se gândesc este folosirea camerelor de supraveghere video. O astfel de implementare este considerată la modul general una eficientă, datorită faptului că poate să ofere o verificare vizuală şi generează un număr redus de alarme false. Însă, costurile asociate unei astfel de implementări sunt de multe ori descurajante.

OPTEX, lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, deţine în portofoliul său de produse senzori de exterior tip PIR ce pot fi folosiţi cu succes pentru securizarea mediului rezidenţial.

optex_ftn-r-si-vxi_r
Modelele nu necesită o infrastructură IT complexă, pot fi instalate rapid şi simplu şi pot detecta orice fel de încercare de pătrundere în perimetru, indiferent de condiţiile de iluminare sau meteo.

Studiu de caz – Amron Security

Pornind de la această premisă, Amron Security, o companie de securitate din Marea Britanie, a proiectat un sistem bazat exclusiv pe senzori OPTEX pentru o locuinţă aflată într-o zonă izolată. Datorită poziţiei sale, casa era considerată o ţintă vulnerabilă. Pentru securizarea sa au fost folosiţi cinci senzori OPTEX din seria VXI-R şi doi senzori din seria FTN-R. Aceştia au fost conectaţi la un panou de alarmă cu tehnologie wireless Ricochet®. Astfel, la fiecare senzor a fost conectat câte un transmiţător wireless BGR-01.

“Instalarea a avut loc în anul 2016. De atunci şi până acum sistemul nu a fost generat nicio alarmă falsă. În plus, durata de viaţă a bateriei m-a surprins plăcut. Chiar şi după 18 luni de funcţionare non-stop, senzorii continuă detecţia”, a declarat Paul Bishop, Contracts Manager şi Senior Installer Amron Security.

Senzorii volumetrici VXI – R – Senzorii volumetrici PIR din seria VXI-R au o rază de acoperire de 12 m şi pot detecta orice fel de persoană sau obiect ce emite energie termică sub formă de radiaţie infraroşie. Astfel, atunci când un om trece prin dreptul câmpului vizual al senzorului, acesta va detecta prezenţa în mod automat şi va activa alte sisteme de securitate sau alerta agenţii de securitate. Pentru a evita detectările false, senzorii OPTEX generează alarme doar atunci când se realizează detecţie atât în partea inferioară, cât şi în cea superioară. Senzorul îndeplineşte cerinţele standardului IP55, performanţa sa nefiind afectată de praf sau de către stropii de ploaie.

Senzorii FTN-R – Senzorii OPTEX FTN-R sunt dedicaţi implementărilor în care avem de securizat locaţii cu balcoane sau geamuri. Au o rază de acoperire de maxim 5 m şi permit rotirea orizontală la 190°.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *