Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ochii doctorului King

Haralamb Zincă
Editura Publisol

Căpitanul Roman de la Direcția Generală a Miliției se pregătește să înceapă un concediu la mare. Seara urmează să sosească și Lili, logodnica lui.

Dar, chiar și în concediu, căpitanul este un reprezentant al statului și, dacă datoria îl cheamă, el trebuie să se prezinte.

Așa se face că revine în București unde i se încredințează anchetarea dispariției unui vameș din Constanța. Acesta venise în concediu în capitală, la mătușa lui, dar aceasta și logodnica sa nu mai știu nimic de el.

Ochii doctorului KING

Ținând cont că de locul de muncă al persoanei dispărute și de faptul că logodnica sa lucrează la o bancă, lucrurile se complică. Apar și niste conserve de ananas, paravan, dar și o rețea bine pusă la punct.

Ochii doctorului King este un roman polițist bine scris, cu o intrigă atent construită și cu personaje interesante, toate aducând în prezent anii 1960 și regimul de atunci. Există și umor (de situație, mai ales), și răsturnări de situație – toate ingrediente pentru o lectură captivantă, pentru o pauză binevenită.

Haralamb Zincă (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a născut pe 4 iulie 1923, la Roman. Scriitorul este considerat părintele literaturii de gen din România, Sfârșitul spionului fantomă fiind prima carte de spionaj scrisă de un autor român, iar O crimă aproape perfectă prima carte polițistă.
Editura Publisol a publicat recent o parte dintre titlurile semnate de acest autor – ele pot fi găsite online și în librării fizice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *