metalshow

O reusita exceptionala pentru informaticienii din Romania

la European IT Excellence Awards 2010!

Solutia eAgriculture dezvoltata si implementata de SIVECO Romania la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) a castigat marele premiu la categoria Vertical Market, in cadrul competitiei European IT Excellence Awards 2010

Bucuresti, 1 martie 2010 – Unul din cele mai importante proiecte IT desfasurate in Romania in ultimii 3 ani, solutia integrata dezvoltata de SIVECO Romania pentru APIA, a primit titlul "Winner of the European IT Excellence Award 2010".

Juriul celebrei competitii europene a anuntat castigatorii din acest an in cadrul Galei de decernare a Premiilor Anuale, desfasurate la sfarsitul saptamanii precedente la Londra.

"Acest premiu este o veritabila (si foarte placuta) surpriza, deoarece concurenta a fost extrem de puternica. In acest an au participat 88 de companii din 16 tari. Proiectele care au intrat in competitie au fost intr-adevar de mare impact, amploare si complexitate. La categoria Vertical Market, am concurat cu firme importante din Marea Britanie – Anglia Business Solutions Ltd, CTI Group, ERI BANCAIRE SA, lucru care spune mult despre nivelul acestei competitii. Dupa cum se stie, piata IT din Marea Britanie este una dintre cele mai concurentiale si mature din lume, iar proiectele desfasurate sunt uriase. Reusita noastra este cu atat mai onoranta, cu cat exigenta juriului este recunoscuta ca fiind foarte ridicata. Este o confirmare in plus ca proiectul facut de echipa noastra la APIA este unul dintre cele mai importante si complexe din Europa. La reusita acestui proiect au contribuit echipa SIVECO, cat si, foarte important, echipa din partea APIA", a declarat Gabriel Lospa, Director eAgriculture in cadrul SIVECO Romania, la putin timp dupa ce a primit onoranta distinctie

In cadrul aceleiasi competitii, compania SIVECO Romania a primit titlul de Finalist pentru implementarea solutiei de Document Management la STX RO Offshore Tulcea (fost AKER Tulcea) si a solutiei SVECO Business Analyzer la Banca Nationala a Romaniei.

"Juriul a fost impresionat de calitatea tuturor aplicatiilor primite si de modul in care acestea au fost pregatite. Cu finalisti din 16 tari, aceste premii reflecta clar si cuprinzator competentele IT din spatiul european", a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

"Suntem de fiecare data extrem de emotionati si onorati atunci cand eforturile noastre sunt recunoscute international. Se stie cat este de obiectiva si serioasa evaluarea juriului competitiei European IT Excellence Award si care este valoarea competitorilor si a proiectelor prezentate de acestia. Dintre sutele de proiecte pe care le dezvoltam atat in tara, cat si in tari de pe patru continente, sistemul IT de la APIA este unul dintre cele mai grele, pentru care am facut eforturi uriase, dar cu rezultate extraordinare. Complexitatea acestui proiect rezida nu numai in gestionarea unor cifre foarte mari concretizate in subventii din fonduri europene si nationale acordate la peste un milion de fermieri, dar si a unor responsabilitati pe masura efectelor profund sociale pe care un astfel de proiect le implica", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Premiile European IT Excellence 2010, sustinute de prestigioasa publicatie IT Europa, recompenseaza anual cele mai eficiente solutii software destinate organizatiilor comerciale si guvernamentale.

In 2008, SIVECO Romania a obtinut titlul de castigator pentru calitatea implementarii si pentru impactul proiectului SEI (Sistemul Educational Informatizat), o alta realizare de referinta a companiei, dar si a IT-ului din Romania.

Bucuresti, 01.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *