Shadow

Noutățile lunii octombrie 2022 la National Geographic

VIKINGII: ASCENSIUNEA ȘI DECĂDEREA

O forță de neoprit timp de peste 300 de ani a văzut creșterea implacabilă și de anvergură a Imperiului Viking. De-a lungul istoriei, vikingii au purtat războaie pe mare, devenind cunoscuți ca fiind nemiloși și având propriul set de reguli. Expansiunea vikingă a fost fără precedent prin veridicitatea răspândirii sale. Cunoscuți pentru vărsarea nemiloasă de sânge, nordicii au ajuns cei mai temuți oameni din istorie. Cu toate acestea, povestea lor a fost întotdeauna spusă dintr-un punct de vedere unilateral, creștin, și abia acum, după cercetări riguroase prin intermediul legendelor mitice și descoperirilor arheologice, putem descoperi adevărul despre cine au fost cu adevărat vikingii.

În fiecare luni, din 17 octombrie, de la 22:00

ALASKA: NOUA GENERAȚIE

Următoarea generație de locuitori ai Alaskăi se pregătesc pentru revenirea iernii. În timp ce urșii se trezesc, familiile își învață copiii tehnici de supraviețuire, explorează un nou teritoriu în căutare de hrană și finalizează proiectele de construcție necesare.

În fiecare miercuri, din 5 octombrie, de la 22:00

SUPRAVIEȚUITORUL : MĂREȚUL MEKONG

Hazen in calm shallow waters of a rocky riverscape. (National Geographic/George Watts)
Hazen in calm shallow waters of a rocky riverscape. (National Geographic/George Watts)

Supraviețuitorul Hazen Audel parcurge 800 de kilometri de-a lungul bazinului râului Mekong, în călătoria vieții sale. El se confruntă cu jungla îndepărtată și câmpiile inundate, câmpii inundate și piscuri dure de calcar, bazându-se doar pe abilitățile tradiționale de supraviețuire ale populației indigene din Mekong – totul în cea mai dificilă perioadă a anului, când sezonul musonic atinge apogeul, iarprovocările mediului înconjurător fiind în ascensiune.

În fiecare miercuri, din 12 octombrie, de la 23:00

TELESCOP SPAȚIAL: TEHNOLOGIE DE TOP

Datorită telescopului spațial James Webb, cele mai mari mistere ale astronomiei primesc, în sfârșit, un răspuns. Cel mai complex și inovator telescop din lume privește către colțuri ale cosmosului nemaivăzute până acum. Urmărește călătoria de decenii necesară doar pentru decolare și întâlnește echipa care surprinde unele dintre cele mai grozave imagini spațiale din istoria omenirii.

În fiecare marți, din 25 octombrie, de la 21:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *