free download 78 travel guides written by experts

Non-stop în jurul lumii cu tehnologie BMW

BMW îl susţine pe navigatorul recordman Boris Herrmann în prima campanie germană Vendée Globe

Bucureşti/Lorient. Pentru prima dată în istorie, un navigator german va participa la una dintre cele mai mari şi mai dificile provocări din iahtingul competiţional: Vendée Globe. Originar din Hamburg, Boris Herrmann şi-a propus să participe următoarea ediţiei a regatei care va avea loc în noiembrie 2020 şi care va purta concurenţii non-stop în jurul lumii prin mările şi oceanele Emisferei Sudice. Partener al echipei pentru această campanie este un alt navigator, Pierre Casiraghi, fondatorul echipei Malizia, care concurează pentru Yacht Club de Monaco (YCM). BMW este partener al echipei, aducând competenţa companiei în producţia de automobile şi experienţa sa în transferul de tehnologie în sailing-ul de competiţie.

BMW s-a implicat în America’s Cup încă din 2002 şi a câştigat cel mai dorit trofeu din navigaţie alături de BMW ORACLE Racing în 2010. De atunci BMW a continuat colaborarea cu America’s Cup pe mai multe planuri.

Team Malizia

Acum compania se implică şi în susţinerea unei echipe pentru regata Vendée Globe. De-a lungul anului următor, velierul “Malizia” de clasă Open 60 va fi optimizat pentru cea mai dificilă cursă în solitar din lume. Echipa şi inginerii BMW de dezvoltare au identificat împreună domeniile în care concernul auto poate oferi susţinere, de exemplu prin competenţa sa în design ultrauşor şi trenuri de rulare electrice.

“Campania Team Malizia a lui Pierre Casiraghi şi Boris Herrmann este un proiect foarte ambiţios, care va forţa omul şi echipamentul la limitele lor absolute”, a declarat Sven Schuwirth, director al mărcii BMW. “BMW adoră acest gen de provocări, care ne permite să ne demonstrăm spiritul de pionierat şi de inovaţie. Aşteptăm cu nerăbdare să susţinem echipa şi, mai presus de orice, pe căpitanul Boris Herrmann ca primul german care participă la Vendée Globe, dar şi să pregătim iahtul de cursă cât mai eficient posibil pentru o aventură solitară de succes în jurul lumii – totul cu ajutorul competenţei noastre tehnologice şi a experienţei acumulate de-a lungul celor patru campanii din America’s Cup.”

Herrmann va participa la Vendée Globe cu un iaht de curse offshore din categoria IMOCA. “Malizia” este un velier Open 60 de ultimă generaţie şi este echipat cu vele de formă L, care pot ridica parţial iahtul de pe apă pentru un plus semnificativ de viteză. În martie, după modificările iniţiale, Herrmann a transferat iahtul, care a fost construit în 2015, de la şantierul naval Lorient/Brittany în Marea Mediterană. Acum se află la clubul de iahting din Monaco, unde va fi supus altor modificări pentru regatele ce vor urma.

“Sunt foarte mândru să avem BMW alături de noi. Ne aşteaptă o mare provocare. În rândul navigatorilor, Vendée Globe este privită drept Everestul sportului nostru”, a declarat Herrmann. “BMW este nu doar un brand fantastic, dar, ca partener tehnologic în America’s Cup, a demonstrat clar de-a lungul ultimilor 15 ani că ştie cum să optimizeze iahturile de curse, chiar şi la limita supremă. Suntem foarte bucuroşi că ne putem baza pe competenţa lor inginerească pentru campania noastră.”

“Malizia” navighează sub pavilionul Yacht Club de Monaco (YCM). Vicepreşedintele YCM, Pierre Casiraghi, este cel mai tânăr fiu al Prinţesei Caroline of Monaco şi navighează cu regularitate alături de Herrmann, iar acum îl susţine în campania Vendée. Printre altele, el a concurat alături de german în diferite regate Open 60 pentru echipaje duble. Dacă vântul va permite, prima apariţie competiţională a celor doi în 2018 va fi tentativa de record de săptămâna viitoare, în apele Mediteranei, de la Marseille (Franţa) la Cartagena (Spania). Anul trecut, Herrmann şi Casiraghi au încheiat pe un excelent loc al treilea în emblematica Rolex Fastnet Race.

“În acest sezon, campania va prinde viteză, iar parteneriatul cu BMW ne-a oferit un nou impuls”, a declarat Casiraghi. “Aştept cu nerăbdare să lucrez cu o companie atât de renumită şi inovatoare precum BMW. Împreună, ne putem atinge obiectivele ambiţioase.”

Mai multe detalii despre transferul de tehnologie BMW vor fi prezentate în aprilie, la evenimentul pentru presă de la Real Club Nautico de Palma (Palma de Mallorca).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *