metalshow

Nestlé Nesquik: Secretele mamicilor pentru o crestere armonioasa a celor mici

Mama reprezintă primul contact pe care un copil îl are cu lumea înconjurătoare şi este factorul care dă formă personalităţii şi universului pe care acesta şi-l va crea. În cadrul campaniei “Dezvoltă creativitatea copilului tău”, Nestlé Nesquik cacao instant îşi propune să ofere mamelor sfaturi şi informaţii utile legate de trei elemente cheie în evoluţia copilului: alimentaţia, educaţia şi modul de a se juca.

“Nevoile copilului se modifică pe parcursul dezvoltării sale, iar calităţile şi abilităţile unei mame pentru a fi alături de copilul său se definesc în mod continuu. Mamele trebuie să îi ofere copilului o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, să fie atentă la educaţia pe care acesta o primeşte, atât acasă, cât şi la şcoală, şi la  jocurile celui mic, acestea infulenţând activitatea lui în societate. Nestlé Nesquik cacao instant este alături de mame în eforturile de a le asigura stabilitate copiilor, întrucât o relaţie apropiată între mamă şi copil determină o dezvoltare armonioasă fizică şi psihologică a celor mici.” afirmă Elena Casapu, Market Nutritionist Nestlé.

În funcţie de vârsta copilului, nevoile energetice se vor schimba în mod continuu. Pentru preşcolari şi şcolari este importantă asigurarea unei diversităţi alimentare, care să cuprindă alimente din toate grupele şi subgrupele alimentare: carbohidraţi complecşi (regăsiţi în cereale integrale, pâine integrală, paste, orez, cartofi, porumb) şi simpli (miere, sirop, fructe), proteine (carne, lapte, peşte, iaurt, brânză, alune), grăsimi (smântână, margarină, unt), vitamine şi minerale (calciul, magneziul, fierul). De asemenea, Nestlé Nesquik cacao instant sfătuieşte mamele să introducă în mod constant şi treptat noi tipuri de mâncare, asigurând astfel diversitatea alimentaţiei. Un fel nou de mâncare trebuie oferit la începutul mesei, atunci când copilului îi este foame şi trebuie combinat cu un tip de mâncare care îi place sau cu care este deja obişnuit. De obicei, obiceiurile alimentare din copilărie rămân neschimbate pe tot parcursul vieţii.

Educaţia determină o descoperire progresivă a lumii înconjurătoare, mama având un rol esenţial în această activitate pe perioada grădiniţei, dar şi a şcolii. Literatura, muzica şi filmele adecvate fiecărei vârste sunt surse ale imaginarului personal pe care îl pot folosi inclusiv în procesul de învăţare. Este recomandat ca mama să citească împreună cu cel mic zilnic, să îl încurajeze să adreseze întrebări şi să povestească ce a înţeles. Perioada cuprinsă între 5 şi 12 ani este ideală pentru învăţarea unei limbi străine, acesta fiind intervalul în care micuţul reţine foarte uşor informaţiile. Mama îi poate susţine procesul de asimilare prin intermediul cărţilor, CD-urilor şi filmelor, pentru a-i trezi interesul copilului pentru o altă cultură.

În perioada gimnazială, este recomandată completarea cursurilor şcolare cu activităţile nonformale de educaţie, precum concursuri, participarea la traininguri şi diverse evenimente care pot completa cunoştinţele copilului într-o formă interactivă. Nestlé Nesquik cacao instant le propune mamelor să îşi înscrie copiii la tabere cu activităţi pronunţat educative, mai ales dacă acestea sunt nonformale. Jocurile creative îi ajută să îşi îmbunătăţească competenţele de comunicare şi abilităţile creative.
 
Mai mult, mamele pot lua parte activ la modul de joacă al copiilor, pentru că aceasta reprezintă baza pentru dezvoltarea emoţională. În concordanţă cu vârsta, mama ar trebui să aleagă jocuri care să îi dezvolte abilităţi diferite: jocurile de sortare îl învaţă să numere şi să clasifice, puzzle-urile îl ajută să facă diferenţa între forme, mărimi, iar aruncarea şi prinderea mingii îi dezvoltă abilităţile motorii.

Nestlé Nesquik cacao instant sfătuieşte mamele să le permită micuţilor să se joace atât singuri, cât şi alţi copii de vârsta lui, atât acasă, cât şi în aer liber. La vârste mai mici, copilul ar trebui încurajat să îi privească pe alţii cum se joacă sau să fie supravegheaţi în timpul jocurilor, pentru a înţelege modul de interacţiune în societate. Jocurile au un rol important şi în dezvoltarea emoţională, de aceea mamele îşi pot înscrie copiii la cursuri de muzică sau de pictură, pentru că acestea îi învaţă cum să se relaxeze şi să îşi exprime sentimentele.

Bucuresti, 24.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *