Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

NESCAFE: Un mic dejun sanatos contribuie la imbunatatirea performantei mentale si fizice

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fiind esential ca acesta sa contina alimente naturale si hranitoare pentru a furniza organismului energia necesara pentru intreaga zi. Studiile recente citate de NESCAFE au aratat ca un mic dejun sanatos asigura un aport important de vitamine si minerale, o mai buna performanta mentala, mai multa rezistenta pentru exercitiile fizice si un nivel de colesterol scazut.

Un studiu mentionat de NESCAFE, realizat de cercetatorii de la University of Health Sciences din Chicago a relevat efectele unui mic dejun natural asupra starii de spirit, satietatii si performantei mentale. La studiu au participat 40 de persoane adulte cu greutati normale, care luau in mod obisnuit micul dejun. In cadrul experimentului, o treime dintre participanti nu au luat micul dejun, iar restul au consumat alimente cu valoare calorica totala de 400-500 calorii. Participantii au fost testati la 30 de minute si la 2 ore dupa micul dejun, iar rezultatele au confirmat asteptarile specialistilor si anume faptul ca cei care au luat micul dejun nu au resimtit senzatia de foame, nu au avut stari de oboseala si iritabilitate si au demonstrat o mai mare putere de concentrare.

 

De asemenea, o cana de cafea solubila bauta dupa micul dejun contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, cafeina prezenta in cafea marind viteza de procesare a informatiilor. Astfel, cafeaua solubila face parte din alimentele care ne ajuta sa ne concentram mai bine pe parcursul intregii zile, astfel vom reusi sa procesam mai usor si mai repede multitudinea de informatii pe care le avem de retinut. Cafeaua solubila este 100% naturala si pura, oferind numeroase beneficii pentru sanatate si asigurand o stare de bine, important este ca aceasta sa fie consumata dupa masa si sa se pastreze un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi.

 

Calitatea alimentelor incluse in micul dejun este, de asemenea, un factor important. De aceea, este recomandat ca micul dejun sa includa produse naturale din toate grupele alimentare oferind un aport optim de proteine, carbohidrati si fibre, lipide, respectiv vitamine si minerale. Astfel, este recomandat ca la masa de dimineata sa se consume fructe si legume proaspete sau preparate ca sucuri naturale, fara adaos de zahar, cereale integrale, peste sau produse lactate.

 

In ciuda tuturor avantajelor unui mic dejun sanatos, din ce in ce mai multe persoane sar peste prima masa a zilei, motivele invocate fiind lipsa timpului de preparare si consumare a mesei.

 

“Cea mai importanta masa a zilei nu trebuie neglijata, intrucat exista suficiente solutii rapide si eficiente care permit o alimentatie echilibrata incepand de dimineata. Un bol de cereale integrale cu lapte sau un  iaurt cu paine prajita, un sandvis cu peste sau fructele proaspete sunt alimente care pot asigura aportul caloric necesar fiecarei dimineti. De asemenea, consumarea unei cani de cafea solubila dimineata ne energizeaza organismul, intrucat este un produs 100% natural care ne ajuta sa ne concentram mai bine intr-o zi plina de activitati”, declara Elena Casapu, specialist NESCAFE in nutritie.

In cadrul programului de informare “Despre cafea cu sanatate”, NESCAFE prezinta toate beneficiile cafelei solubile asupra organismului uman.

Despre Nestle

Compania elvetiana Nestle, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondata in anul 1866 de catre Henri Nestle si este astazi cea mai mare companie de produse alimentare din lume, fiind prezenta in 84 de tari, cu 456 de fabrici si un numar de 283.000 angajati. Nestle a patruns pe piata romaneasca in 1995, in momentul de fata avand peste 700 de angajati.

Referinte

1.        Journal of the American Dietetic Association

2.        Researchers at the University of Health Sciences/Chicago Medical School, in a study of forty normal-weight adults

3.        Nguyen-Van-Tam, D. P. and Smith, A. P. (2001) Caffeine and human memory: a literature review and some data. Proceedings of the 19th ASIC Colloquium. Trieste (Italy).

Bucuresti, 26.04.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.