free download 78 travel guides written by experts

Ne vedem în cosmos, prieteni!

Jack Cheng
Editura Corint

Alex este un tânăr care visează să lanseze o rachetă în spaţiu şi să trimită cu ea un iPod cu înregistrări de pe Pământ – sunete, convorbiri, gânduri. De altfel, toate capitolele sunt, în fapt, înregistrări realizate de Alex pentru acest proiect.

„Eu locuiesc într-o casă. Numele meu este Alex Petroski și casa mea e în Rockview, Colorado, Statele Unite ale Americii, planeta Pământ. Am unsprezece ani și opt luni, Statele Unite, două sute patruzeci și doi de ani, și Pământul, 4,5 miliarde de ani. Nu știu sigur câți ani are casa mea.” (pag. 7)

 Ne vedem în Cosmos, prieteni!

Alături de câinele Carl Sagan, Alex pleacă la SHARF (Southwest High-Altitude Rocket Festival), care se desfăşoară în deşert, în apropiere de Albuquerque, în New Mexico şi unde Alex speră să îşi lanseze racheta.

Reuşeşte însă să îl piardă pe Carl Sagan şi încearcă din răsputeri să îl găsească. Cunoaşte o seamă de oameni noi şi aventura sa merge mult mai departe decât şi-ar fi putut închipui. Întrucât îşi pierduse tatăl la trei ani, iar mama lui avea probleme (de fapt el şi fratele mai mare aveau mai multă grijă de ea decât ea de cei doi fii), Alex îşi doreşte să afle mai multe despre tatăl lui.

Ne vedem în cosmos, prieteni! este o poveste antrenantă despre prietenie, vis, familie şi iubire. Călătoria şi întâmplările prin care trece îl maturizează pe Alex, îi aduc nişte prieteni aproape şi îi deschid noi orizonturi. Cartea este una care se lecturează uşor, ţinându-i mereu în priză pe tinerii cititori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *