free download 78 travel guides written by experts

MOL a descoperit gaze și condensat în perimetrul TAL din Pakistan

  • MOL, în calitate de operator, a descoperit o cantitate semnificativă de gaze și condensat în Pakistan
  • Aceasta este a 13-a descoperire de hidrocarburi a MOL în Pakistan în cei 21 de ani de prezență a Grupului în această țară
  • MOL Pakistan este un operator de mare succes și un contributor important la securitatea energetică a Pakistanului, iar în plus este angajatorul a peste 400 de oameni
  • Este pentru a doua oară în ultimele 3 luni când MOL descoperă hidrocarburi – în martie 2020, MOL Norge a descoperit petrol și gaze în Marea Nordului
  • MOL intenționează să-și transforme divizia de explorare și producție într-o platformă internațională, iar noua descoperire reprezintă un sprijin puternic în acest efort

BUDAPESTA – MOL, în calitate de operator al perimetrului TAL din Pakistan, anunță o nouă descoperire de gaze și condensat. Aceasta este a 13-a descoperire de hidrocarburi în Pakistan și a 10-a în perimerul TAL.

Sonda de explorare Mamikhel South-1 a atins cu succes adâncimea de 4.939 de metri pe 23 mai 2020. Testele privind capacitatea de gaze si condensat din Formatiunea Lockhart & Hangu au rezultat în debite de 6.516 barili echivalent petrol pe zi (16,12 milioane de picioare cubice standard pe zi și respectiv 3.240 barili de petrol pe zi. Alte teste pentru formațiuni suplimentare sunt în derulare.

MOL are un istoric de operare de succes dovedit în sectorul upstream din Pakistan, unde Grupul este prezent de 21 de ani și unde deține participații în patru perimetre. MOL a făcut 13 descoperiri de petrol, gaze și condensat în Pakistan începând din 2000, perioadă în care a descoperit peste 400 de milioane de barili echivalent petrol de hidrocarburi.

Sonda Mamikhel South-1 - Pakistan

În calitate de operator, MOL este responsabil de o producție de 89 de mii de barili echivalent petrol (date la T1 2020) în perimetrul TAL, unul dintre cele mai mari perimetre de hidrocarburi din țară, în care MOL deține o participație de 8,4%.

Partenerii MOL în acest consorțiu sunt OGDCL, PPL, POL și GHPL. MOL Pakistan este al doilea cel mai mare producător de gaz petrolier lichefiat (GPL) din țară. În calitate de operator, compania acoperă aproximativ 9% din necesarul de gaze naturale al Pakistanului, 25% din necesarul de petrol și condensat și 22% din necesarul de GPL.

Dr. Berislav Gašo, Vicepreşedinte Executiv responsabil pentru operaţiunile de Upstream în cadrul Grupului MOL, a declarat:
„Sunt încântat să anunț încă o descoperire în Pakistan. Această nouă descoperire este rezultatul unei acțiuni de explorare în formațiunile de mare adâncime din perimetrul TAL și generează noi oportunități de creștere. Descoperirea efectuată de sonda Mamikhel South-1 va ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea securității energetice a țării din resurse autohtone. Mulțumim partenerilor noștri din acest proiect și guvernului Pakistanului pentru sprijinul permanent. ”

MOL intenționează să-și transforme divizia de explorare și producție într-o platformă internațională, iar noua descoperire reprezintă un sprijin puternic în acest efort. În prezent, Grupul MOL are operațiuni în segmentul Upstream în 14 și activități de producție în 9 dintre acestea. În afara regiunii sale de bază, Europa Centrală și de Est (Ungaria și Croația), MOL are o prezență solidă și parteneriate de lungă durată în regiunea Comunității Statelor Independente (Rusia, Kazahstan, Azerbaidja), Orientul Mijlociu, Africa și Pakistan, precum și în regiunea Mării Nordului (Marea Britanie, Norvegia).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *