free download 78 travel guides written by experts

Mobilă de bucătărie modernă. Vezi ce este acum la modă

Mobila de bucătărie modernă este alegerea multora dintre noi pentru o bucătărie stilată și la modă. În plus, în bucătăriile moderne sunt frecvent folosite soluții practice și inovatoare, care permit activitățile zilnice și păstrarea ordinii. Ce înseamnă însă o bucătărie modernă? Citește articolul nostru și vezi care sunt cele mai noi trenduri în lumea amenajărilor de bucătărie!

Mobilă de bucătărie

Mobilă de bucătărie modernă cu luciu sau mată?

Până nu demult expresia „mobilă de bucătărie modernă” ne ducea cu gândul la imaginea mobilei albe cu luciu ridicat. Astăzi, această imagine se poate prezenta ușor diferit, deoarece designerii și trendsetterii ne asigură mai multe alegeri în acest sens. În prezent, ofertele magazinelor cu mobilă au atât mobilă cu luciu ridicat, cât și cu finisare mată a fronturilor.

Așadar, ce să alegem, dacă dorim să avem o bucătărie în stil modern?

Mobilă de bucătărie cu luciu ridicat

Înainte de a alege, trebuie să privim la plusurile și minusurile ambelor soluții. În cazul mobilei cu luciu ridicat, se consideră că avantajul constă în posibilitatea măririi optice a încăperii. Mai ales dacă ne decidem pentru mobilă de culoare albă, care reflectă mai multe raze solare. Alegerea mobilei cu luciu ridicat înseamnă și jocul de lumină artificială și o senzație mai mare a profunzimii culorii. Însă mobila de bucătărie cu luciu ridicat are un defect subliniat adeseori. Nuanța uniformă a mobilei cu luciu ridicat subliniază vizibilitatea prafului și reflexiile degetelor. Mai ales când alegi pentru această mobilă un sistem de deschidere PUSH TO OPEN.

Merită să avem în vedere acest lucru, mai ales dacă ești pasionată de gătit și petreci mult timp în bucătărie, folosind intens mobila de bucătărie.

bucatarie multiline

Mobilă de bucătărie modernă cu finisaj mat

Finisaj mat – uniform este o noutate pe piață, care câștigă un număr tot mai mare de adepți. Designerii consideră că soluția conferă încăperilor moderne o notă de eleganță și de clasă. Acest trend se referă în special la mobila de bucătărie în culori închise, de ex. negru sau bleumarin.

Atunci când analizăm această soluție, trebuie să reținem că negrul micșorează optic încăperile. Însă se pretează perfect pentru bucătăriile mari, deschise.

Produsele din amenajarea de mai sus nu sunt disponibile în oferta mirjan24.pl

Alb, lemn, sau poate culoare? Trenduri actuale

De ceva vreme, în segmentul mobilei de bucătărie domnește albul, care se evidențiază în stilul scandinav. Deși în continuare este foarte popular, îl întâlnim tot mai des în combinație cu alte culori sau motive. Combinația de alb și lemn cu siguranță nu va surprinde pe nimeni, însă combinarea ei cu textura betonului are deja o notă care intrigă. După aceste combinații de culori se vede perfect, cum lumea trendurilor se întrepătrunde: Albul cu luciu ridicat este stilul modern, lemnul este stilul scandinav, iar textura betonului este asociată cu interioarele industriale.

Mai mult, acesta nu este sfârșitul poveștilor colorate. În următoarele sezoane, mobila de bucătărie va apărea tot mai des în nuanțe de roșu, bordo, verde sticlă, gri și în negrul deja amintit.

mobilier bucatarie

Soluții moderne

Bucătăria modernă nu înseamnă doar aspectul mobilei de bucătărie, ci și funcționalitatea acesteia. În mobila de bucătărie de nouă generație sunt disponibile soluții inovatoare. În locul mânerelor tradiționale, este folosit sistemul de deschidere PUSH TO OPEN, dulăpioarele sunt iluminate corespunzător, iar dulăpioarele și sertarele au coșuri și separatoare, care facilitează organizarea interioarelor lor.

În plus, în multe cazuri bucătăria se deschide spre living sau sala de mese, formând un open space, care integrează locatarii și permite participarea la petreceri în familie chiar și atunci, când pe aragaz se gătește cina.

bucatarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *