free download 78 travel guides written by experts

Mistica numerelor

Eugen Bindel
Editura Herald

Numerele au fascinat dintotdeauna si multi sunt ce au incercat sa patrunda misterul lor. Editura Herald ne propune o lucrare despre Mistica numerelor, o carte ce are un subtitlu interesant: O cercetare asupra elementelor spirituale ale lumii.

Primul capitol se opreste putin asupra istoriei Cartii omului si a primelor zece numere. Urmeaza apoi informatii despre folosirea cantitativa si calitativa a numerelor si apoi se intra, daca ar fi sa ne exprimam plastic, in miezul problemei. Sunt amintite de-a lungul cartii cele mai importante simboluri ce incojoara anumite cifre. Exista numeroase trimiteri bibliografice si de asemenea sunt facute multe comparatii interesante. Sunt analizate anumite conceptii ale unor autori – iar acolo unde aceia s-au inselat sunt prezentate deopotriva contraargumentele si pericolele anumitor interpretari eronate.

"Numarul este un spatiu vid prin care sufla vantul imaginatiei, ca este asemenea unei harfe care, strunita de vant, produce sunete magnifice" iata o comparatie inedita oferita de autor. Si sintetizatoare, as adauga. Cartea lui Eugen Bindel are meritul de a aduna laolalta multe informatii pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra numerelor. Nu, nu veti deveni numerolog de indata ce veti termina lectura acestei carti, dar s-ar putea ca multe sa aiba o semnificatie mult mai clara, s-ar putea ca noi perpsective sa va fie deschise sau poate noi semne de intrebare sa rasara si sa va determine sa mergeti si mai departe cu documentarea.

Va invitam sa cititi aceasta lucrare si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *