metalshow

„Milioane de oameni, milioane de copaci

PRAIS Corporate Communications lansează astăzi programul de responsabilitate socială corporativă „Milioane de oameni, milioane de copaci”. Începând cu acest an, în fiecare toamnă şi primăvară, se vor derula campanii la nivel naţional de plantare a copacilor şi a altor plante, atât intravilan cât şi extravilan, în zone care necesită refacerea unui mediu sănătos. Activităţile de plantare se vor derula exclusiv pe baza voluntariatului angajaţilor companiilor sau a altor organizaţii ce se vor înscrie în program.

Silvia Bucur, Director General PRAIS Corporate Communications, declară: „Obiectivele acestui program comunitar naţional de responsabilitate corporativă sunt:

  • Creşterea conştientizării rolului major pe care societatea românească trebuie să-l joace în protecţia şi recrearea mediului înconjurător AICI, ACUM, ASTĂZI, prin plantarea de copaci şi de plante în zone avizate;
  • Contribuţia la educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului, prin implicarea exponenţilor săi în mod direct şi activ în cadrul programului;
  • Obţinerea, chiar din toamna anului 2006, de rezultate măsurabile la nivel de ţară, în cadrul programului CSR;
  • Crearea unei mişcări naţionale cu rezultate semnificative pe termen lung în ceea ce priveşte protecţia mediului;
  • Contribuţia la imaginea României în cadrul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte implicarea cetăţenilor săi în activităţi de voluntariat, menite a recrea mediul înconjurător”.

Acest program CSR se desfăşoară în colaborare cu Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi cu Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Primăriile, Romsilva şi Camerele de Comerţ locale vor sprijini implementarea activităţilor de plantare a copacilor şi a altor plante pe bază de voluntariat. Lansarea acestui program este posibilă datorită generozităţii şi implicării active a companiilor: URSUS Breweries – Membru Fondator, Lafarge România, Quadrant Amroq Beverages, Smithfield România – Parteneri.

Orice companie sau organizaţie din România se poate înscrie gratuit în acest program, direct pe site-ul www.milioanedecopaci.ro. Participanţii pot invita alături de angajaţii lor şi alţi voluntari: studenţi, elevi, din zona în care îşi desfăşoară activitatea. Rezultatele obţinute în campania de plantare a copacilor sau a altor plante, prin voluntariat, vor fi introduse de companiile înscrise în program, direct pe siteul www.milioanedecopaci.ro. Pe baza datelor încărcate, se va genera şi afişa automat un top al celor mai active companii sau organizaţii, care se implică în protecţia mediului înconjurător prin activităţi voluntare de plantare de copaci sau alte plante.

Anual, pe data de 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, va avea loc Ceremonia de Premiere a primilor 3 clasaţi în topul naţional care vor primi „Diplome de Excelenţă”. Câştigătorului Premiului I i se va acorda trofeul „Milioane de oameni, milioane de copaci”. Toate companiile înscrise în program vor primi „Diplome de Merit”, acordate pentru eforturile deosebite făcute în cele 2 campanii anuale de plantare, care au loc primăvara şi toamna.

Mesajul pe care îl adresăm în cadrul programului CSR „Milioane de oameni, milioane de copaci” este următorul:
Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite a proteja mediul înconjurător, de a recrea natura în care plantele, copacii să-şi regăsească locul binemeritat. Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau o altă plantă, mâine vom respira un aer mai curat, natura ne va răsplăti!

Bucuresti, 27.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *