free download 78 travel guides written by experts

Mazars a efectuat analiza financiară și fiscală a investiției CTP de 30 MEUR în achiziția Equest Logistic Park

Situația creată de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de COVID-19 va avea cu siguranță un impact și asupra pieței de fuziuni și achiziții globale și, implicit, asupra României în anul 2020. Piața locală este bine poziționată pentru o evoluție pozitivă, având în vedere creşterea sustenabilă din perioadele trecute, precum şi o economie în continuă diversificare.

La începutul lunii martie, CTP – cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat Equest Logistic Park cu 30 de MEUR.

„Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența globală a CTP în CTPark București, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Achiziția va permite CTP să acceseze o nouă gamă de chiriași, care doresc să-și extindă operațiunile în România. Am fost fericiți să cooperăm cu Mazars România pe partea financiară și fiscală.”, a menționat Ana Dumitrache, CTP Romania’s Country Manager.

Mazars a asistat CTP România în finalizarea cu succes a tranzacției, efectuând o analiză de due diligence financiar și fiscal. Această analiză vizează înțelegerea evoluţiei performanței financiare și fiscale a unei companii, a activelor, pasivelor și a elementelor sale extra-bilanțiere, precum și a ipotezelor esențiale care stau la baza performanței sale previzionate, cu scopul de a evalua mai bine viabilitatea unei achiziții.
Un due diligence efectuat cu succes poate ajuta nu numai la identificarea și gestionarea riscurilor, ci și la valorizarea adecvată a unei tranzacții.

„Suntem mândri că am asistat CTP cu serviciul de due diligence financiar și fiscal necesar pentru achiziția Equest Logistic Park. Specialiștii noștri în finanțe și taxe au lucrat îndeaproape cu echipa CTP pe parcursul etapei de due diligence, coordonându-se totodată și cu celelalte părți implicate în tranzacție. Îi felicităm pentru achiziție și suntem pregătiţi de următorul nostru parteneriat.”, a menționat Răzvan Butucaru, Partener, Financial Services & Advisory Leader, Mazars România.

Răzvan Butucaru, Partener, Financial Services & Advisory Leader, Mazars România
Răzvan Butucaru, Partener, Financial Services & Advisory Leader, Mazars România

Creșterea nevoii de finanțare pe care anumite sectoare de activitate o vor resimți în perioada imediat următoare, precum și o relaxare a presiunii de pe piața muncii pot constitui premizele unei intensificări a tranzacțiilor, așa cum o încetinire a comerțului și a cererii pe plan internațional și regional pot fi argumente în favoarea unei atitudini mai prudente din partea investitorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *