metalshow

Mascarada

Oana Stoica-Mujea.
Crime Scene Press

Aventurile Iolandei Stireanu continua – iar de acest lucru se bucura toti cei care indragesc personajul si autoarea. Dupa ce, in romanul anterior, Lala fusese impuscata, statuse cateva luni in coma, iar apoi a avut amnezie (desi a reusit totusi sa descalceasca si itele unei crime in acest timp), acum Iolanda se afla in plin tratament.Are un psihiatru cu care se intalneste des (oricat de surprinzator ar fi acest lucru pentru personaj) si are si sedinte de recuperare fizica. Oficial nu mai lucreaza in politie – dar ramane colaborator pentru ca Mihai Iordache nu se poate lipsi de ajutorul ei.

Cum in viata de obicei lucrurile se leaga – chiar si atunci cand pare ca nu exista nimic comun -, in „Mascarada” Iolanda ajunge la ospiciu. Da. Dar nu pentru ca e nebuna (adica e, dar atat cat ne-am obisnuit, nu a ajuns inca atat de departe incat sa fie necesara inchiderea ei), ci sub acoperire. De ce? Pentru ca nimeni nu poate afla de ce o tanara – Gina – spune ca a omorat pe cineva. Ea refuza sa vorbeasca – insa toti spera ca Iolanda (Diana), care pretinde a fi schizofrenica (de ce tip aflati voi) o va face sa dezvaluie mai multe amanunte.

Ca de obicei, Oana Stoica-Mujea creeaza o intriga complexa, cu personaje diverse si interesante, unele prezente si in alte volume, altele noi. Si, tot ca de obicei, romanul se poate citi si independent de celelalte carti din seria care o are in centru pe Lala. „Mascarada” este un roman in care veti vedea povestea in sine redata in mai multe stiluri si, mai ales, din perspectiva mai multor personaje. Atentia la detalii si la stil se remarca inca de la inceput si, odata ce te lasi cuprins de intriga si cunosti personajele, nu mai poti da drumul cartii pana nu afli ce se ascunde in spatele acestei… mascarade.

Rasturnari de situatie, ritm alert, piste variate, personaje complexe, zbucium interior, iubire, traume, si minunata Iolanda Stireanu, intr-o noua etapa in viata ei – toate in Mascarada, un thriller de neratat!

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *